French Open: Kar. Plíšková pokořila Garciaovou a je jedinou výhru od životního úspěchu! Do semifinále čtyřhry postoupily tři české deblistky

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková zvládla další zápas na Roland Garros! Vyhrála i páté utkání na turnaji, když porazila domácí Caroline Garciaovou 7:6 (3), 6:4 a postoupila do čtvrtečního semifinále, ve kterém se utká o post světové jedničky proti Rumunce Simoně Halepové. V soutěži čtyřhry žen se Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou prosadily přes Rusky Makarovovou s Vesninovou a prošly do semifinále, stejně jako Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Naopak Andrea Hlaváčková v semifinále smíšené čtyřhry neuspěla. V mužském turnaji končí ve čtvrtfinále Novak Djokovič, jenž prohrál s Rakušanem Dominicem Thiemem. Do semifinále naopak postoupili Rafael Nadal, Stan Wawrinka i Andy Murray.

Plíšková je jedno vítězství od postu světové jedničky

Bitva jako hrom čekala na světovou trojku Karolínu Plíškovou! Češka se střetla v boji o postup mezi nejlepší čtyřku turnaje s domácí Caroline Garciaovou, jíž dokázala přehrát 7:6 (3), 6:4, popasovala se s nepříjemnými stopbaly soupeřky i podporou francouzského publika domácí hráčce a opět se přiblížila pozici ženské královny tenisu.

Úvodní set zápasu mezi Plíškovou a Garciaovou nabídl dramatický boj, v níž česká tenistka měla dlouho navrch, ale svou cestu za vítězstvím si pořádně zkomplikovala. Ve třetím gemu sebrala Francouzce podání a vše nasvědčovalo tomu, že v poklidu dokáže sadu doservírovat, navíc měla na returnu v devátém gemu dokonce setbol. Nevyužila ho a v desáté hře se k dalšímu nedostala. Garciaová, jež byla povzbuzována domácím publikem, se dostala k prvním brejkbolům a zvládla druhý z nich využít, díky čemuž srovnala na 5:5.

Hned v další hře měla Plíšková v maratónském gemu příležitost opět uskočit do vedení, ale v bitvě, která se protáhla na osm shod a přinesla české tenistce tři brejkboly, neuspěla. Po udržení vlastního servisu tak přišla řada na nevyzpytatelný tiebreak, ve kterém servis byl v mnohých případech spíše na škodu a pocítily to obě hráčky. Plíšková se ujala vedení 4:1, ale prohrála své dvě podání, aby následně opět vybojovala dva minibrejky a získala příležitost tří setbolů. Tentokrát už nezaváhala a forhendem podél pravé lajny zakončila první set výhrou 7:3 ve zkrácené hře.

Druhý set byl naopak na brejkboly velmi chudý. Obě hráčky stabilizovaly své výkony na servisu a nezřídka byly gemy zakončeny čistou hrou nebo maximálně jedním uhraným fiftýnem pro returnující hráčku. Garciaová sice měla brejkbol ve třetím gemu, ale neproměnila ho a od té chvíle se na další příležitost jedné či druhé tenistky netrpělivě čekalo. Až do desáté hry, v níž Plíšková na returnu vystavila Francouzku obrovskému tlaku a uhrála úvodní dva fiftýny. Za stavu 15:30 navíc Plíšková vyzrála na Garciaovou u sítě, přelobovala ji a vybojovala dva brejkboly, jež byly zároveň mečboly.

Francouzku navíc vůbec nedržel servis, nedokázala se trefit do prvního podání a přes ten druhý se české tenistce hrálo mnohem lépe. V dlouhé výměně při prvním mečbolu si Plíšková oběhla míček a křižným forhendem se trefila k levé boční lajně, mimo dosah Garciaové. Parádním vítězným úderem zakončila zápas, druhý set ovládla 6:4 a postoupila poprvé na French Open do semifinále.

Přiblížila se tak jedinou výhru od postu světové jedničky. Pokud se jí totiž podaří postoupit do finále, usadí se na trůnu ženského tenisu. O životní úspěch se utká s Rumunkou Simonou Halepovou.

Zkrat Svitolinové využila Halepová k senzačnímu obratu

Průlomovou sezónu zažívá dvaadvacetiletá usměvavá Ukrajinka Elina Svitolinová. Vítězka čtyř letošních turnajů WTA je už šestou hráčkou světa a rozhodně má potenciál směřovat ještě výše. Ve čtvrtfinále French Open ale svou parádní formu potvrdit nedokázala, ač byla velmi blízko dalšího vítězství. Jenže v souboji s Rumunkou Simonou Halepovou nevyužila vedení 6:3, 5:1 a prohrála 6:3, 6:7 (6), 0:6.

Rumunská světová čtyřka, která byla před utkáním považována za favoritku, dlouho nemohla najít recept na hru soupeřky. Podařilo se jí to v podstatě již za beznadějného stavu, kdy neměla co ztratit a prohrávala ve druhém setu 1:5. Halepová vyhrála pět gemů v řadě a dokonce měla ve dvanáctém gemu čtyři setboly. Ty však nevyužila a sada dospěla do tiebreaku. V něm Svitolinová měla svou příležitost, jak ukončit zápas, vypracovala si mečbol, ale rozjetá Halepová ho dokázala odvrátit a otočit vývoj zkrácené hry, kterou nakonec vyhrála 8:6. Tím se odpor Svitolinové zlomil, v rozhodujícím dějství Ukrajinka uhrála jen jedenáct fiftýnů a schytala od Rumunky kanára.

Nadal udělal další krok k zisku desátého titulu

Už před startem druhého letošního grandslamu byl Rafael Nadal považován za hlavního adepta na zisk trofeje, která by pro něj v Paříži byla již jubilejní desátou. A Španěl svými výkony od začátku turnaje nenechává nikoho na pochybách – za čtyři zápasy neztratil ani set, když si na něm postupně vylámali zuby Paire, Haase, Basilašvili a naposledy také krajan Bautista-Agut. Ve čtvrtfinále narazil Španěl na svého krajana – Pabla Carreňo-Bustu.

Očekávaná bitva dvou antukářů nakonec ale nepřinesla to, co od ní publikum na kurtu Philippa Chatriera očekávali. Nadal postoupil do semifinále po pouhých 52 minutách, když mu za stavu 6:2, 2:0 soupeř skrečoval kvůli problémům s břišním svalem.

Thiem poprvé vyzrál na Djokoviče

Světová dvojka Novak Djokovič sice vstupoval do utkání s Dominicem Thiemem v roli mírného favorita, ale na dvorci se nakonec ke své hře dostat nedokázal. Rakouský tenista, jemuž patří 7. místo ve světovém žebříčku, si připsal po vítězství 7:6 (5), 6:3, 6:0 druhý postup do semifinále na French Open v řadě a vyzve v boji o finále Španěla Rafaela Nadala.

V prvním setu přitom Djokovič dokázal vytvořit na svého soupeře úspěšný nátlak, a ač přišel ve třetím gemu o servis, zvládl otočit skóre na 4:2. Jenže z náskoku se dlouho neradoval a bylo to jeho poslední úspěšné proražení Rakušanova servisu. Sice měl ještě brejkboly, ale přetavit je v brejk nedokázal, zatímco Thiem své příležitosti využíval. V sedmé hře se vrátil do úvodní sady, kterou dotáhl až do tiebreaku, v němž zvítězil 7:5.

Od té chvíle Thiem nezaváhal, ve druhém setu rozhodl brejkem ve druhém gemu a svůj náskok si přenesl až do koncovky a vyhrál 6:3. Djokovičova hra se po prohrané druhé sadě zcela rozsypala, v rozhodující sadě si nedokázal udržet podání a obdržel od soupeře kanára.

Kromě postupu do semifinále zaznamenal Thiem vůbec premiérové vítězství nad bývalou světovou jedničkou, s níž doposud v pěti zápasech prohrál. Na šestý pokus se dočkal. Djokovič naopak po porážce neobhájí loňský titul a body a poprvé od března 2011 klesne ve světovém žebříčku mimo první dvě pozice.

Murray otočil duel s Nišikorim a v Paříži je v semifinále

Světová jednička Andy Murray zvládl další náročnou zkoušku na letošním Roland Garros, kde si poradil ve čtvrtfinále s Japoncem Keiem Nišikorim 2:6, 6:1, 7:6 (0), 6:1. Po prohraném prvním setu se dokázal britský tenista zmobilizovat a předvést skvělý obrat, který nastartoval ve druhé sadě za stavu 1:1, kdy vyhrál pět gemů v řadě.

Nišikori zbraně složit nehodlal, ale v utkání začal tahat za kratší konec, o čemž svědčí i nutnost dvakrát během třetí sady dotáhnout manko brejku. Ztráty podání z pátého a jedenáctého gemu však vždy dokázal napravit okamžitým rebrejkem a vynutil si zkrácenou hru. V ní ale japonský tenista zcela odpadl a prohrál 0:7. Ve čtvrtém setu sice ještě blýskla Nišikorimu naděje, když díky chybám soupeře v úvodní hře získal Murrayho servis, ale následně prohrál šest gemů v řadě a s letošním ročníkem French Open se loučí.

Wawrinka smetl Čiliče

Předloňský šampion Stan Wawrinka se na grandslamech dokáže vybičovat k úžasným výkonům a jinak tomu není ani teď. Světová trojka zatím v Paříži neztratila ani set a nejinak dopadl čtvrtfinálový zápas s Chorvatem Marinem Čiličem, jehož porazil ve třech setech a nadále pokračuje turnajem bez ztráty kytičky.

V klání světové trojky se světovou osmičkou byl Švýcar jednoznačně lepším tenistou. První set vyhrál 6:3 díky jedinému brejku hned na úvod sady, když obral Čiliče o podání ve druhém gemu. Po doservírování úvodní sady vlétl Wawrinka i do dějství druhého, v němž ve třetí hře sebral Chorvatovi znovu servis. Tentokrát sice Čilič dokázal sebrat síly k odporu a v šestém gemu srovnal na 3:3, když poprvé (a naposledy) prorazil Wawrinkovo podání. Jenže záhy prohrál tři gemy v řadě, padl i ve druhém setu a energie ho opustila.

Wawrinka totiž od stavu 3:3 ve druhém setu vyhrál hned osm gemů v řadě, ve třetí sadě se dostal do vedení 5:0 a až za tohoto vedení povolil Čiličovi podržet si servis. Kanára tak sice Chorvatovi neudělil, ale záhy v sedmé hře využil hned první mečbol.

 

V ženské čtyřhře postupují Šafářová i Hradecká se Siniakovou

V rolích velkých favoritek nastoupily nejvýše nasazené Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová k utkání čtvrtfinále proti belgicko-italskému páru Kirsten Flipkensové, Francesce Schiavoneové. A svou roli zvládly perfektně, když za 77 minutu postoupily do semifinále po výhře 6:2, 6:4.

Suverénní výkon z prvního setu však přeci jen měl ve druhé sadě své trhliny a poznaly to i členky oblíbeného Teamu Bucie. Zejména pak Matteková-Sandsová, jež si ve třetím a sedmém gemu neudržela svůj servis. Na obě ztráty podání se ale podařilo česko-americkému páru odpovědět okamžitými rebrejky při servisu Flipkensové, jež ztratila svá podání ve čtvrtém a osmém gemu. Navíc Šafářová s Mattekovou-Sandsovou dokázaly od stavu 3:4 vyhrát tři gemy v řadě a zápas zakončily na returnu využitím druhého mečbolu.

Cenný skalp a další úspěch si na své konto připsala česká dvojice Lucie Hradecká s Kateřinou Sinianovou, které ve čtvrtfinále Roland Garros narazily na druhý nasazený pár z Ruska Jekateřinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou. Sehrané Rusky, jež spolu hrají od roku 2012, ale ani na druhý pokus nedokázaly na český pár najít recept. Stejně jako v Indian Wells se Hradecké se Siniakovou podařilo zvítězit, tentokrát 6:1, 6:4.

Po bravurně zvládnutém prvním setu se sice zdálo, že Makarovová s Vesninovou dokázaly chytit tempo a ve druhém dějství dostaly Češky pod tlak, když je hned na úvod sady brejkly. Hradecká se Siniakovou se ale za stavu 1:4 nadechly k obratu, uhrály pět gemů v řadě a vybojovaly postup do semifinále.

Hlaváčková si finále mixu nezahraje

Andrea Hlaváčková se svým francouzským parťákem Edouardem Rogerem-Vasselinem nedokázali v semifinále smíšené čtyřhry vyzrát na kanadsko-indický pár Gabriela Dabrowská, Rohan Bopanna, s nimiž prohráli 5:7, 3:6. V prvním setu přitom s výhodou brejku vedli už 5:3, ale prohráli čtyři gemy v řadě a prakticky vyhranou sadu ztratili. Ve druhém dějství se už česko-francouzské dvojici nepodařilo vybojovat ani jeden brejkbol a po ztrátě podání v osmém gemu nenašli síly na zvrat výsledku.

Kurt Philippa Chatriera:
Pablo Carreňo-Busta (ESP, 21.)[20] – Rafael Nadal (ESP, 4.)[4] 2:6, 0:2 skreč Carreňo-Busta
Caroline Garciaová (FRA, 27.)[28] – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3.)[2] 6:7 (3), 4:6
Andy Murray (GBR, 1.)[1] – Kei Nišikori (JPN, 9.)[8] 2:6, 6:1, 7:6 (0), 6:1

Kurt Suzanne Lenglenové:
Dominic Thiem (AUT, 7.)[6] – Novak Djokovič (SRB, 2.)[2] 7:6 (5), 6:3, 6:0
Jelina Svitolinová (UKR, 6.)[5] – Simona Halepová (ROU, 4.)[3] 6:3, 6:7 (8), 0:6
Stan Wawrinka (SUI, 3.)[3] – Marin Čilič (CRO, 8.)[7] 6:3, 6:3, 6:1

Kurt č. 1:
Dutra Silva (BRA), Lorenzi (ITA) – Verdasco (ESP), Zimonjič (SRB) 6:7 (5), 5:7
Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ [1] – Flipkensová (BEL), Schiavoneová (ITA) 6:2, 6:4
HLAVÁČKOVÁ, Roger-Vasselin (FRA)[3] – Dabrowská (CAN), Bopanna (IND)[7] 5:7, 3:6
J. Čan (TPE), Hingisová (SUI)[3] – Olaruová (ROU), Savčuková (UKR) 6:2, 6:1

Kurt č. 5:
Wild (BRA), Sokolovskij (RUS) – Rodionov (AUT), VRBENSKÝ [4] bez boje

Kurt č. 6:
Beguová (ROU) S. Čeng (CHN) – Bartyová, Dellacquaová (obě AUS) 3:6, 4:6
HRADECKÁ, SINIAKOVÁ [6] – Makarovová, Vesninová (obě RUS)[2] 6:1, 6:4
Grönefeldová (GER), Farah (COL) – Dellacquaová (AUS), R. Ram (USA) 6:7 (5), 6:3, 10:5

Původní zpravodajství z Paříže

Středa 7. 6.

Po šťouchání přišel i tenis. Na lajny jsem úchyl, Káju musím pochválit, směje se Kotyza

Semifinále? To je velké, září Plíšková. Jediná výhra a stane se světovou jedničkou

Byl v Izraeli a pracoval s Kolářem, teď pomohl Hradecké. Je to samozřejmost, tvrdí slovenský fyzioterapeut Hermel

French Open: Kar. Plíšková pokořila Garciaovou a je jedinou výhru od postu světové jedničky! Do semifinále čtyřhry postoupily tři české deblistky

Úterý 6. 6.

Hlaváčková urvala postup v bouři: V něčem tak strašném jsem ještě nehrála. Dá si pozor na švestky?

Na hvězdy koukal v televizi, teď se protahuje vedle Djokoviče. Zvláštní pocit, přiznává Štyler

Terorismus? Paříž dělá pro bezpečnost maximum. Kontroly jsou namístě, shodují se české tenistky

Zahodit papíry! Po šťouchání je potřeba něco zahrát, velí kouč Plíškové před čtvrtfinále

Jeden krok vpřed, tři zpět. Může Berdych vyhrát grandslam? Ivaniševič: Určitě, ale musí tomu sám věřit

Hradecká si po deblu dala šlofíka, ale mix nevyšel. Cítila jsem, že mám méně sil, přiznává

French Open: Bacsinszká vyřadila Mladenovicovou, Hlaváčková postoupila do semifinále mixu

Pondělí 5. 6.

Nervy, ale nakonec úleva. Konečně mi nikdo nemůže nadávat, těší Plíškovou. Teď ji čeká peklo

Tým Bucie slaví postup. Češky až ve finále? Nejlepší varianta, směje se Šafářová

Krejčíková s Čchan končí v osmifinále. Dobrý výsledek. Paříž mám ráda, hlásí Češka

Hradecká se Siniakovou v Paříži válí: Snad se naše jízda nezastaví

Vrbenský si Paříž užívá. Byla by paráda se tady jako dospělý vrátit, hlásí. Titul přeje Nadalovi a Plíškové

Neděle 4. 6.

Mix? Placená exhibice, ale ženské nikdo nešetří, tvrdí Hlaváčková. Těší se na čtvrtfinále

Dvě esa Johnsonovi, pak další výhra. Znovu jsem objevila servis. Snad neodejde, doufá Hradecká

Musely jsme si hrábnout, přiznává Šafářová po vydřené výhře. Plíškové věří

Karolína Plíšková v Paříži jede. Jsem překvapená, ale stále se mohu zlepšovat, tvrdí

Plíšková v polovině mise: Ještě tři výhry a je tenisovou královnou

Je skvělé být přímo u toho, tvrdí brigádníci. Na své Roland Garros jsou hrdí

French Open 2017: Karolína Plíšková je po výhře nad Witthöftovou v osmifinále, Šafářová postupuje v deblu

Sobota 3. 6.

Čeští muži v Paříži dohráli. Snad to bude nakopávací turnaj, věří Jebavý

Hingisová? Čekala jsem víc, přiznává Kristýna Plíšková. Sestře bude fandit na dálku

Těším se! Bude to hezký zápas, hlásí Krejčíková. S Čchan v osmifinále narazí na české kamarádky

Malý, ale šikovný. Muž, kterému na Roland Garros fanoušci tleskali vestoje

VIDEO: Přišel jsi o rozum, obořil se zuřící Djokovič na rozhodčího

Pátek 2. 6.

Smolná prohra. Měly jsme na víc, tvrdí Hlaváčková. S Babosovou jsou ze hry venku

Hradecká se lekla, ale se Siniakovou jdou dál. Zvládly jsme to, září Češky

Na Nadala jde Bautista, Veselý končí: Potopily mě chyby, nepomohl ani servis

VIDEO: Goffin po drsném pádu utrpěl zranění. V Paříži musel zápas skrečovat

French Open 2017: Veselý prohrál s Bautistou ve třech setech a loučí se

Čtvrtek 1. 6.

Karolína Plíšková je poprvé ve třetím kole. Taháky budu muset vytahovat častěji, směje se

Znovu na vrchol? Bylo by to krásné, ale cesta je dlouhá, ví Šafářová. Kvitová ji překvapila

Ambice? Ty zatím nechám být, směje se Kristýna Plíšková. Sestra jí radila nepanikařit

Veselý s Jebavým si vyšlápli na Rama s Klaasenem: Klape nám to, na kurtu je občas sranda

Suverénní jízda grandslamovou Paříži skončila. Životní turnaj, prohlásila Vondroušová

Na Roland Garros končí i Berdych, ozvala se bedra. Dělají mi starosti, přiznává

Solidní start zastínily chyby. Byla jsem trapná, štve Strýcovou. V Paříží končí

Johnson píše v Paříži dojemný příběh. Po smrti otce zvládl další drama

French Open 2017: Ve dvouhře skončili tři čeští zástupci, Plíšková zvládla roli favoritky

Hradecká se Siniakovou úvodní bitvu zvládly. Samy jsme si to zkomplikovaly, přiznaly. Pomohl i slovenský fyzioterapeut

Středa 31. 5.

French Open 2017: Veselý premiérově postupuje do třetího kola, Kvitová ve druhém kole končí na raketě Mattekové

Veselý škrtal, přesto nakonec slaví. Byly to nervy, ale musím se pochválit, hlásí

Krejčíková s Čanovou premiéru zvládly. Spoluhráče do mixu vůbec nezná. Akorát vím, že je to Američan, přiznala

Nečekaný konec favoritek! Samy jsme si podlomily nohy, mrzí Peschkeovou. Spraví si chuť v mixu?

Voráčová uhrála se zraněnou parťačkou pouhé dva gemy. Byla jsem ráda, že jsme vůbec nastoupily, přiznala

Hlaváčková s Babosovou smetly Francouzky, postup braly za 68 minut: Nedaly jsme jim šanci

Pohádka skončila, ale Kvitová nesmutní: Jsem šťastná, úkol byl splněn

Ruka vydržela, raduje se Kvitová. Raketu si upravovat nebude

VIDEO: Hamou v přímém přenosu políbil reportérku, odměnou mu bylo vyloučení z Roland Garros!

VIDEO: Sběrač hodil Nišikorimu předčasně míček, rozhodčí situaci neviděl a uznal bod soupeře

Úterý 30. 5.

Vzestup Markéty? Nechápu, směje se přítel Vondroušové. Kdo se bojí kanára?

Berdych odstavil Struffa a maká na sobě: Je to lepší, než abych jen přihlížel

Vondroušová přemohla soupeřku i vlastní nervy. Strašně jsem se klepala, přiznala

Vyrovnaná špička? Každá máme šanci, ví Strýcová. Na úvod sfoukla Riskeovou

Jebavý s Veselým začali skvěle. Byly to nervy, ale zvládli jsme to, hlásí. Zajdou si na večeři

Ohlasy jsou neuvěřitelné. Všichni jsou strašně rádi, říká Vaněk. Musel zvedat metrák

Veselému pomáhají i japonské rakety. Znovu jsem našel svou hru, pochvaluje si

V Česku je vše krásné, libuje si přemožitelka Siniakové Ruska Alexandrovová. V budoucnu by chtěla občanství

French Open 2017: Berdych si poradil se Struffem, Strýcová s Vondroušovou nadělovaly kanáry

VIDEO: Souboj horkých hlav vyhrál Kližan, Lokoli mu odmítl podat ruku

Pondělí 29. 5.

Šafářová po překvapivém konci: Je to pro mě dno, ze kterého se dá jen odrazit

Karolína Plíšková zvládla první misi. Pomohl i tahák. Dvojka? Otázka času, tuší

Druhé kolo? Ani na čtvrtý pokus ne. Bolí to hodně, smutní Siniaková

Dlouhý o Paesovi: Měl jsem štěstí na dobrého parťáka. Teď je v Paříži jako trenér

Pomsta v pravý čas, Veselý přejel Socka: Bylo to o morálce, přiznává. Trefí průlom?

French Open 2017: Veselý senzačně přehrál Socka, postupuje také Karolína Plíšková

Grandslam? Splněný sen, ale nejsem zde jen proto, abych se zúčastnil, hlásí Jebavý před svou premiérou

Neděle 28. 5.

Los čtyřhry na French Open: V akci bude devět Češek. Veselý bude hrát s Jebavým

Ukázala odvahu a víru. Snad pro někoho budu inspirací, doufá Kvitová

French Open 2017: Vítězný návrat! Kvitová porazila Boserupovou ve dvou setech

Šok! Makarovová smetla jedničku za 82 minut. Musím se najít, ví Kerberová

Slávistka Kvitová zažívá snový víkend. Super, že jste vyhráli titul! vzkazuje fotbalistům

Víc než jen zápas. Slzička ukápla, přiznává Kvitová. S rodinou si zajde na večeři

Může hrát s kýmkoliv, tvrdí o Vondroušové její trenér Kubík. Přítele jí schvaluje

Sobota 27. 5.

Probudí Agassi spícího obra? Je to nová kapitola, tvrdí Djokovič

Král Rafa se vrací do Paříže. Urve na Roland Garros desátý titul?

Roland Garros startuje! Kvitová se představí na centrálním dvorci hned na úvod nedělního programu

Hlaváčková si do Francie veze formu jako hrom. Strašně si to užívám, hlásí

Kvitová? Velká hráčka. Všichni se budou divit, tuší Hradecká, kterou opět zbrzdil bolavý krk

Pátek 26. 5.

Karolíně Plíškové pomohl Řím. Na jedničku ale nemyslím, tvrdí. Co ukáže v Paříži?

Vondroušová má postup! Byl to sen. Vážím si toho, září

Návrat? Největší vítězství, přiznává Kvitová. Doktor se jí směje

Skvělá zpráva! Kvitová je zpátky, zahraje si v Paříži

Los French Open: Kar. Plíškovou čeká Čeng, Petra Kvitová může narazit na Boserupovou

Kontroverze na Roland Garros! Chtějí nás poslat do důchodu, bouří se veteráni Razzanová a Mathieu

Čtvrtek 25. 5.

Kvitová si vyzkoušela trénink na French Open. Její trénink si nenechala ujít ani Šafářová

Nejhorší prohra, kterou jsem kdy zažil, přiznal Šátral po smolném vypadnutí

French Open: Šátral byl dva míčky od postupu, Vondroušová svou soupeřku opět deklasovala, postupuje i Hradecká

Znovu nadělila soupeřce kanára. Tlačila jsem ji od prvního míčku, těšilo Vondroušovou

Takové vítězství je cennější, raduje se Hradecká po postupu do finále kvalifikace French Open

Smitkovou na Roland Garros zradilo podání. Je to pořád stejná písnička, smutnila

Stihne Halepová Roland Garros? V kotníku má poškozené vazy, věří ale v uzdravení

Středa 24. 5.

Mám pocit, že se moje forma zlepšuje, pochvaluje si Plíšková před Roland Garros

Ivan Lendl, extravagantní Bethanie i neznámé pravidlo. Pařížská kvalifikace je v plném proudu

Další krok k senzačnímu návratu: Kvitová odletěla do grandslamové Paříže!

Šátral po vydřeném postupu do finále kvalifikace: Dokázal jsem si, že jsem tenis nezapomněl

Ikona ženského tenisu Suzanne Lenglenová se narodila před 118 lety. Její dominance uchvacuje dodnes

Hradecká si do Paříže přivezla i vlastní pekárnu. Jsem tu jako doma, prozradila

Za 38 minut byla z kurtu. Nejrychlejší zápas, co jsem kdy hrála, smála se Vondroušová

French Open: Vondroušová při své premiéře nadělila Podoroské kanára, Šátral postoupil do finále kvalifikace

Jebavý absolvuje grandslamovou premiéru, mezi ženami bude v pařížské čtyřhře sedm Češek

Úterý 23. 5.

Smitková na Roland Garros vydřela postup. Zbytečně jsem si to sama zkomplikovala, podotkla

Martincová v Paříži překonala nervozitu i soupeřku. Pořád jsem si věřila, přiznala

Zklamaný Pavlásek po brzkém konci: Bylo by lepší tam hodit ručník a jít pryč

French Open: Pavlásek v kvalifikaci neuspěl, Martincová se Smitkovou postupují

Pondělí 22. 5.

Bezpečnostní kontroly, příliš hlasití fanoušci i český zápas dne. Odstartovalo 116. Roland Garros

Šafránek po premiéře na grandslamu: Bylo to super! Jsem rád, že jsem se sem dostal

Los kvalifikace French Open: Vondroušová nasazenou dvojkou, v osudí další tři Češky

Za tenhle los jsem byl rád. Na velkých turnajích hraju vždy dobře, usmíval se Šátral po výhře nad Rosolem

French Open: Šátral vyřadil Rosola, Šafránek při premiéře neuspěl