Kvitová si vyzkoušela trénink na French Open. Její trénink si nenechala ujít ani Šafářová

- Radek Štohl

Petra Kvitová pomalými kroky ujišťuje, že by mohla nastoupit na French Open! Česká tenistka si totiž ve čtvrtek zatrénovala na dvorcích Rolanda Garrose, na kterých se od neděle koná druhý grandslam letošní sezóny. Na trénink Kvitové se dorazila podívat i její dlouholetá parťačka z Fed Cupu, Lucie Šafářová.

Ve středu odpoledne dvojnásobná vítězka Wimbledonu ohlásila, že v pátek od 14:30 bude mít tiskovou konferenci, na které buď potvrdí, nebo vyvrátí start na letošním French Open. Po čtvrtečním dni to vypadá, že její návrat na kurty by se skutečně mohl odehrát na pařížské antuce!

Příběh semifinalistky druhého grandslamového turnaje z roku 2012 je velice sledovaný a zájem pochopitelně projevují i tamní novináři. Na oficiálním twitterovém účtu Roland Garros se dokonce objevily fotky z prvního tréninku Češky na zdejších kurtech. Usměvavá Kvitová byla evidentně v dobrém rozpoložení. Větší radost jí ještě udělala návštěvá Lucie Šafářové, se kterou se po delší odmlce znovu setkala. 

Na oficiálním twitterovém účtu stálo: "Vítej v Paříži, Petro! Společně s Lucií Šafářovou jsme šťastní, že Tě vidíme!"

Všichni čeští i zahraniční fanoušci pevně věří, že zítra od 14:30 budou na tiskové konferenci Petry Kvitové znít jenom samá pozitivní vyjádření. V nich by se mohlo skrývat i to nejdůležitější. "Jsem zdravá, připravená, na turnaji budu startovat!"


Galerie