Jebavý absolvuje grandslamovou premiéru, mezi ženami bude v pařížské čtyřhře sedm Češek

- Jan Vojkůvka

Blížící se hlavní soutěž pařížského grandslamového turnaje zná účastníky turnajů čtyřhry mužů a žen. Mezi zveřejněnými páry figuruje mužská dvojice Roman Jebavý s Jiřím Veselým a celkem sedm českých tenistek, mezi nimiž neschází Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková či Květa Peschkeová.

Jedinými českými zástupci mezi muži budou Roman Jebavý s Jiřím Veselým. Pro sedmadvacetiletého Jebavého bude účast na French Open premiérou na grandslamovém turnaji, k čemuž mu dopomohl také senzační triumf v Istanbulu, kde právě po boku Veselého vybojoval první titul na okruhu ATP v kariéře a výrazně si polepšil ve světovém žebříčku, ve kterém aktuálně figuruje na 71. místě.

Tradičně silné české obsazení bude mít pařížský turnaj v ženské čtyřhře, v níž mezi favoritky bude patřit hned několik párů se zástoupením našich reprezentantek. Vylepšit svůj loňský výsledek budou chtít zejména Bethanie Matteková-Sandsová s Lucií Šafářovou. Team Bucie, který ovládl Roland Garros v roce 2015, vypadl v minulé sezoně už v prvním kole. Letos však už česko-americký pár zvítězil na Australian Open a potvrdil, že mezi deblovými páry patří aktuálně ke špičce.

Stejně jako ke špičce patří Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou. Česko-maďarský pár spolu hraje od začátku května, získal titul v marockém Rabatu, byl ve finále v Madridu a semifinále v Římě. A pro Paříž patří k širšímu okruhu favoritek.

Černým koněm ženského turnaje by mohl být ryze český pár Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, které na svůj první triumf v sezoně stále čekají a to i přes účast ve čtyřech finálových zápasech, včetně dvou antukových v Charlestonu a Praze.

Osvědčenou dvojicí v pavouku bude také Květa Peschkeová se svou německou parťačkou Annou-Lenou Grönefeldovou, které zvítězily na antukovém turnaji v Praze a patří mezi aspirantky na postup do závěrečných kol.

Do hry se dostanou ještě další tři české hráčky. Kristýna Plíšková si zahraje tradičně po boku Švýcarky Viktorije Golubicové, Barbora Krejčíková naskočí po boku elitní deblistky z Tchajwanu Chao-Čching Čchan a Renata Voráčová si zahraje společně s Němkou Annikou Beckovou.