Plíšková v polovině mise: Ještě tři výhry a je tenisovou královnou!

- Ivo Horký

Zatím to jde nečekaně hladce! Karolína Plíšková sfoukla na antukovém French Open i třetí soupeřku a má za sebou polovinu své velké mise. Na jejím konci je skok na tenisový trůn! K tomu potřebuje porazit v Paříži už "jen" tři sokyně.

Turnaje velké čtyřky byly vždy jejím prokletím, hořela na nich. Z úvodních 17 grandslamů v kariéře měla bilanci: 7x 1. kolo, 7x 2. kolo, 3x 3. kolo. Ani jednou se nedokázala prokousat do druhého týdne! Jenže teď se jí to povedlo už potřetí v řadě. „Loňské US Open bylo zlomové, od té doby si víc věřím,“ připomněla loňskou jízdu New Yorkem až do finále.

V areálu Rolanda Garrose zatím hraje slušně, byť antuku nemá ráda. Nicméně první týden zvládla zkušeně – Číňanku Saj-Saj Čeng porazila 7:5, 6:2, Rusku Alexandrovovou 6:2, 4:6, 6:3 a Němku Witthöftovou 7:5, 6:1. „A přitom si pořád nemyslím, že hraji svůj nejlepší tenis. Třeba bekhend byl naposledy přímo příšerný, nesnáším ho,“ ušklíbla se. Na druhou stranu zase tak černě to nevidí. „V minulosti jsem na grandslamech také nehrála svůj nejlepší tenis, ale teď jsem schopná ty zápasy vyhrávat. Navíc cítím, že se pořád zlepšuji, což je dobrá zpráva. Na další soupeřky už budu muset ukázat víc,“ nepochybovala.

Teď ji v osmifinále čeká nepříjemná Paraguayka Cepedová, přemožitelka Lucie Šafářové z prvního kola, nicméně až 97. hráčka světa. Pokud uspěje, pro čtvrtfinále to bude lepší z domácí bitvy Garcíaová – Cornetová. A pro případné semifinále se rýsuje Rumunka Halepová (anebo Suarezová-Navarrová, Svitolinová či Martičová). A pozor, postup do finále rovná se posun na tenisový trůn před německou světovou jedničku Kerberovou!

„Jo, vím o tom. Kdekdo mi to připomíná, ale já všem opakuji, že to tady na tomto turnaji není můj cíl,“ usmála se Karolína. Proč tedy do Paříže jela? „Zkusit vyhrát pár zápasů. A rozhodně nemyslet na žebříček,“ rozesmála se.

Na post světové jedničky si ovšem nyní brousí zuby i Halepová! Pokud French Open vyhraje, skočí na trůn právě ona. A tak případná semifinálová bitva Plíšková – Halepová by byla hodně pikantní. Dojde k ní?

Virtuální pořadí na žebříčku

1. Kerberová – 7035
2. Plíšková – 6150
3. Halepová – 5790

Kolik mohou mít bodů?

Plíšková
Čtvrtfinále: 6340
Semifinále: 6690
Finále: 7210
Triumf: 7910

Halepová
Čtvrtfinále: 5980
Semifinále: 6330
Fnále: 6850
Triumf: 7550