Los kvalifikace French Open: Vondroušová nasazenou dvojkou, v osudí další tři Češky

- Jan Havlovic

V pondělí byla zahájena mužská část kvalifikace letošního ročníku French Open. Svůj „jízdní řád“ znají také tenistky, které čekají kvalifikační boje. O účast v hlavní soutěži budou bojovat čtyři české hráčky – Vondroušová, Smitková, Hradecká a Martincová.

Nasazenou dvojkou kvalifikace French Open bude kometa letošní sezony Markéta Vondroušová, kterou čeká premiérová účast v grandslamové kvalifikaci. Sedmnáctiletá tenistka má na svém kontě vítězství na turnaji v Bielu a o tomto víkendu zvítězila také na stovce v Trnavě, čímž si vysloužila premiérový posun do první světové stovky! (více ZDE)

Účast v hlavní soutěži sice české tenisové naději unikla, avšak pokud si udrží stávající formu, neměl by pro Vondroušovou být problém se kvalifikací prodrat. Její úvodní soupeřkou bude Argentinka Podorská, která zatím nemá na antuce příliš oslnivé výsledky. Dokázala se prodrat přes kvalifikace do hlavní soutěže turnajů v Istanbulu a Rabatu, kde však shodně skončila vždy v prvním kole. Před dvěma týdny navíc skrečovala utkání proti Slovence Jamrichové na turnaji v Maďarsku, a tak visí nad jejím zdravotním stavem otazník.

Tereza Martincová vypadla na stovce v Trnavě již v prvním kole. O pár dní později si odskočila do německé Bundesligy, kde si zvedla sebevědomí po výhře nad mladičkou Vivien Sandbergovou, které nadělila dva kanáry. Martincovou čeká Japonka Sawayanagiová, která odehrála v letošní sezoně jediný zápas na antuce, který navíc prohrála.  

Náročná kvalifikace čeká také na Lucii Hradeckou, která v minulém týdnu odstoupila z turnaje v Trnavě. (více ZDE). Zkušená deblistka bude mít z českých tenistek papírově nejsilnější soupeřku – Ninu Stojanovičovou. Mladá Srbka se rovněž představila v Trnavě, avšak s turnajem se loučila již v prvním kole po porážce s Britkou Broadyovou.

Poslední českou zástupkyní je Tereza Smitková, která, podobně jako Martincová, odehrála jeden zápas v německé Bundeslize, kde zvítězila nad Rakušankou Grabherovou po setech 6:0, 6:1. Smitkovou čeká Kanaďanka Andreescuová, která se od dubnového Fed Cupu nepředstavila v žádném soutěžním zápase.

Kompletní los ženské části kvalifikace najdete ZDE

Los prvního kola kvalifikace French Open

Markéta Vondroušová (94.) [2] – Nadia Podoroská (ARG, 158.)
Bianca Andreescuová (CAN, 193.) – Tereza Smitková (162.)
Lucie Hradecká (149.) – Nina Stojanovičová (SRB, 123.) [17]
Tereza Martincová (144.) – Riko Sawayanagiová (JPN, 214.)