Stihne Halepová Roland Garros? V kotníku má poškozené vazy, věří ale v uzdravení

- Petr Šístek

Po obhajobě titulu na turnaji kategorie Premier Mandatory v Madridu byla Simona Halepová rázem pasována na jednu z největších favoritek na zisk titulu na Roland Garros. O týden později se ale finále římského turnaje podvrtla kotník a nyní stále není jasné, zda bude světová čtyřka vůbec schopna v Paříži nastoupit!

Rumunská tenistka bezprostředně po prohře s Elinou Svitolinovou vydala z Říma na lékařské vyšetření. A magnetická rezonance ukázala, že má poškozené vazy v kotníku. „Doufám ve start na Roland Garros a udělám všechno možné, abych byla připravena nastoupit. Lékaři mi sdělili, že mé šance jsou v tuto chvíli padesát na padesát, ale od neděle se stav mého kotníku o hodně zlepšil. Děkuji všem za podporu, zůstávám pozitivní,“ sdělila Halepová svým fanouškům na Instagramu.

Nyní se už ale Halepová v Paříži představila na centrálním kurtu Philippa Chatriera, kde zkoušela, jak bude její kotník reagovat na zátěž. Rumunka, jež byla dlouhou dobu světovou dvojkou, stále čeká na premiérový grandslamový titul. Jejím maximem zůstává finále Roland Garros z roku 2014, loni v osmifinále pařížského turnaje překvapivě nestačila na Samanthu Stosurovou.

Pokud by rodačka z Constanty nakonec po Eiffelovou věží nemohla představit, tak by druhý grandslam přišel o další ze svých hvězd. Kromě Sereny Williamsové a Viktorie Azarenkové, jež si plní mateřské povinnosti, se v Paříži nepředstaví ani Maria Šarapovová, které se pořadatelé rozhodli neprokazovat laskavost a odmítli jí udělit divokou kartu. Nejistota panuje i ohledně účasti Laury Siegemundové a Eugenie Bouchardové, které byly nuceny své zápasy v tomto týdnu skrečovat pro zranění. Oproti tomu stále existuje naděje, že by se na Roland Garros mohla představit Petra Kvitová!