US Open: Tři Češi měli bojovat o finále kvalifikace. Program zkomplikoval déšť

- Redakce

České trio se mělo ve čtvrtek představit ve druhém kole kvalifikace US Open, program ale výrazně ovlivnila nepřízeň počasí. Utkání Koláře, kterého čekala prověrka v podobě Brazilce Thiaga Seybothe Wilda a Jakuba Menšíka, který se měl po výhře nad Fabiem Fogninim střetnout s Leandrem Riedim, byla odložena. Stejně nakonec dopadl i Tomáš Macháč, ač to dlouho vypadalo, že jeho zápas budou chtít pořadatelé odehrát. Macháče čeká finalista turnaje z roku 2017 a Wimbledonu 2018 Kevin Anderson.

Tomáš Macháč v kvalifikaci US Open startuje potřetí v kariéře, vloni se probojoval do hlavní soutěže. Za zopakováním loňského úspěchu vykročil v úterý, kdy si poradil s Laurentem Lokolim (224.) po setech 6:4, 6:1. O dva dny později měl čelit bývalému pátému hráči světa Kevinu Andersonovi (656.), sedmatřicetiletý Jihoafričan hraje teprve na třetím turnaji v probíhajícím kalendářním roce. Na úvod kvalifikace přehrál Oleksije Krutycha po sadách 6:3, 7:5.

Na kurt měl jít také Jakub Menšík (191.). Sedmnáctiletý český talent v 1. kole otočil zápas s Fabiem Fogninim, se kterým si poradil po setech 1:6, 6:1, 6:1. Už ve čtvrtek ho měl čekat Leandro Riedi (150.), který před kvalifikací US Open postoupil do finále kanadského challengeru ve Winnipegu.

Třetím českým tenistou do party je Zdeněk Kolář (176.). Šestadvacetiletý Čech si ve středu překvapivě poradil s Gijsem Brouwerem (147.), jehož přehrál po sadách 7:6(1), 6:4. Potřetí v kariéře tak nastoupí do 2. kola kvalifikace US Open, poprvé by rád postoupil do finále. Na druhé straně dvorce bude nakonec tedy až v pátek čekat Thiago Seyboth Wild (107.), který má letos na kontě skalp Daniila Medveděva.

Kolář s Menšíkem by se měli dostat na kurty hned v první páteční várce zápasů, a to již od 16 hodin našeho času. Předpokládaný začátek Macháčova duelu je v 19 hodin. Otázkou je, jak to bude s počasím. I v pátek jsou totiž pro New York hlášeny vydatné dešťové srážky.

US Open (muži, ženy, USA, 65 000 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace
16:00 Thiago Seyboth Wild (BRA, 107.) – ZDENĚK KOLÁŘ (176.)
16:00 JAKUB MENŠÍK (191.) – Leandro Riedi (SUI, 150.)
19:00 Kevin Anderson (RSA) – TOMÁŠ MACHÁČ (123.) 

Kompletní program a výsledky dne naleznete na oficiálním webu turnaje.