Obhajobu titulu zhatila nemoc. Římská šampionka se musela z turnaje odhlásit

- Jan Vojkůvka

Světová čtyřka a obhájkyně loňského titulu z Internazionali BNL d'Italia, Jelena Rybakinová, se letos v Římě nepředstaví. Kazachstánka se z turnaje odhlásila těsně před svým utkáním druhého kola kvůli nemoci.

Rybakinová, která měla v úvodním kole volný los, se kvůli zdravotním problémům v této sezoně vzdala už v průběhu turnaje v Dubaji, načež vynechala kvůli nemoci i tisícovku v Indian Wells. Tisícovka v Římě je tak druhý velký prestižní turnaj, který z důvodu onemocnění musí zcela oželet.

„Jsem zklamaná, že musím odstoupit z letošního Říma, ale bohužel se necítím dost dobře na to, abych mohla hrát,“ uvedla Rybakinová v prohlášení. „Na loňský rok mám moc hezké vzpomínky a těšila jsem se na obhajobu titulu. Řím je pro mě výjimečný a těším se, až se sem příští rok vrátím, budu moci znovu bojovat o titul a hrát před italskými fanoušky.“

Rybakinová přijde ve světovém žebříčku o 1000 bodů, přesto má jistotu, že setrvá na čtvrtém místě světa. Její ztráta na elitní trojku se ale navýší na minimálně 1640 bodů.

Pro vítězku letošních turnajů v Brisbane, Abú Zabí a Stuttgartu je nyní klíčové, aby se stihla vyléčit před Roland Garros, které startuje v neděli 26. května.