Obavy se potvrdily! Lehečka utrpěl únavovou zlomeninu, absence se může protáhnout

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka si musí od tenisu minimálně na pět až osm týdnů odpočinout. V pátek se potvrdily obavy, že česká jednička na Mutua Madrid Open utrpěla únavovou zlomeninu bederního obratle. Podle jeho trenéra Michala Navrátila přijde minimálně o zbytek antukové části sezony. Informaci přinesly Deník Sport a iDnes.cz.

Lehečka prožil v Madridu svůj nejlepší turnaj kategorie Masters, který však vyústil v nejhorší zranění, jemuž zatím musel během kariéry čelit. V semifinále s Felixem Augerem-Aliassimem musel své představení kvůli zranění zad předčasně ukončit, načež první vyšetření ve Španělsku naznačily, že problémy mohou být vážnějšího rázu.

Hovořilo se o únavové zlomenině bederního obratle, z čehož měl tým okolo Jiřího Lehečky velké obavy. Tato diagnóza se nakonec po příletu do České republiky také potvrdila a český tenista bude musel vynechat zbytek antukové části sezony včetně Roland Garros. Jak ale bude absence české tenisové jedničky dlouhá? Může se protáhnout až na dva měsíce.

„Bohužel se potvrdila únavová zlomenina obratle. Tím pádem je prognóza horší, vypadá to pět až osm týdnů. Řešíme to s profesorem Kolářem a jeho týmem,“ uvedl Lehečkův trenér Michal Navrátil v rozhovoru pro Deník Sport a iDnes.cz. „Roland Garros určitě nemůže stihnout. Budeme chtít bojovat o Wimbledon, ale záleží, jak se situace vyvine.“

Profesor Kolář, který dokonce přicestoval minulý týden do Španělska za Lehečkou ve chvíli, kdy se zdravotní obtíže objevily, je zárukou toho, že je český tenista v nejlepších možných rukách. U tohoto typu zranění ovšem nelze léčbu uspěchat, tudíž v ohrožení je samozřejmě také Wimbledon. Přestože například olympijské hry v Paříži na konci července v přímém ohrožení nejsou, vždy mohou nastat komplikace. Zároveň bude hodně záležet na tom, jak se Lehečkovi povede při návratu na kurty.

„Jirka je z toho skleslý. Pořádně si ani neužil výsledek z Madridu. Není to lehké zranění a bude záležet, jak na to tělo zareaguje. Je to ve hvězdách, jak rychle se bude zotavovat,“ poznamenal Navrátil, podle něhož čeká Lehečku v nejbližších týdnech klidový režim, během něhož se nesmí věnovat například ani plavání či jízdě na kole. O to bude podle jeho názoru návrat komplikovanější.