Duo K+S opět spojí síly! Cílem je obhajoba olympijského zlata

- Jan Vojkůvka

Tenisový rozchod Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové, několikanásobných grandslamových šampionek, řadu českých fanoušků rozesmutnil. Přinejmenším na olympijských hrách v Paříži se však obě Češky znovu potkají na stejné straně sítě. Cíl je přitom jasný – pokusit se obhájit zlato z Tokia.

Jejich společná souhra na dvorci již nyní zanechala v historii ženské čtyřhry významnou stopu. Krejčíková se Siniakovou spolu sbíraly úspěchy už jako juniorky a plynule na to navázaly mezi profesionálkami. Od roku 2018 začal jejich sběr velkých titulů, když vyhrály sedm grandslamových trofejí, k tomu slavily vítězství na tisícovkách v Indian Wells, Canadian Open či Madridu a v neposlední řadě vybojovaly také olympijské zlato z Tokia v roce 2021.

Na konci minulé sezony však během finálového turnaje Billie Jean King Cupu přišla poněkud překvapivá zpráva. Populární duo K+S se rozpadá a od nové sezony budou Češky nastupovat po boku nových parťaček.

Okamžitě se spekulovalo nad tím, jestli se tento rozpad dotkne i případné obhajoby olympijského zlata. Pro Paříž 2024 si však Krejčíková se Siniakovou nechávaly dveře otevřené. A jak Siniaková v rozhovoru pro CANAL+ Sport uvedla, duo K+S bude v areálu, kde se hraje každoročně Roland Garros, skutečně primát olympijských šampionek obhajovat.

„Všichni očekávali, že budeme hrát spolu, tak můžu potvrdit, že to tak bude,“ uvedla Siniaková v pátek během rozhovoru v římském Foru Italicu. „Setkaly jsme se a domluvily jsme se. Teď doufám, že budeme obě zdravé. Moc rády budeme spolu obhajovat zlato.“

Siniaková prozatím netuší, jestli spolu s Krejčíkovou odehraje i nějaký turnaj před olympiádou. Sama by ale byla ráda, kdyby nějaká generálka proběhla. „Uvidíme. Byla bych ráda, kdybychom spolu zvládly nějaký zápas před Paříží. Ale nevadilo by, kdyby se to nepovedlo. Nestalo by se to poprvé,“ dodala.