Advantage Cars Prague Open: Šalková vyhrála semifinálové derby! Ve finále je i Veselý

- Redakce

Kombinovaný turnaj Advantage Cars Prague Open 2024 by Sport-Technik Bohemia má za sebou semifinálový program ve dvouhrách. Na ženském turnaji ITF došlo k tuzemskému derby, v němž Dominika Šalková porazila Jesiku Malečkovou. Odpoledne pak Šalková vyhrála také titul ve čtyřhře po boku Australanky Fourlisové. Postup do finále vybojoval na mužském challengeru Jiří Veselý, který porazil Američana Tobyho Kodata.

Veselý v Praze postoupil do finále
Jiří Veselý (295.) v souboji dvou nenasazených tenistů uspěl v sobotním semifinále a na pražské Štvanici bude hrát o titul! Za necelé dvě hodiny se českému tenistovi povedlo porazit Američana Tobyho Kodata (370.) 6:2, 7:5.

Veselý v utkání kouzlil zejména na returnu a hned čtyřikrát prorazil Kodatovi podání. Ve druhém setu sice zprvu prohrával 0:2, ale okamžitým rebrejkem skóre dorovnal a rozhodující brejk zaznamenal v jedenácté hře. Tím zlomil Kodatův odpor a zápas dopodával čistou hrou.

„Je to pro mě samozřejmě úspěch. Jsem nesmírně rád, všechna práce a dřina se začíná aspoň trochu vyplácet. Věřím, že to je jenom začátek nějaké cesty. Ve druhém setu to bylo trochu nervóznější, ale koncovku jsem zvládl dobře,“ líčil Veselý.

Ve finále čeká na Jiřího Veselého souboj s Belgičanem Gauthierem Onclinem, jemuž skrečoval Slovák Alex Molčan. Přímý přenos můžete sledovat na stanici Sporty TV.

Šalková vybojovala postup do finále
Dominika Šalková (174.) slaví na Advantage Cars Prague Open v Praze postup do finále! V sobotním semifinálovém derby si poradila s Jesikou Malečkovou (520.) za 81 minut hry po setech 6:4, 6:2.

Malečková se sice v obou sadách dostala do vedení s výhodou brejku, ale Šalková v obou případech skóre úspěšně otočila. Ve druhé sadě pak předvedla šňůru pěti získaných gemů včetně tří servisů své krajanky, díky čemuž se ujala vedení 5:1. Malečková ještě jedním brejkem vykřesala teoretickou naději na úspěch, ale Šalková následně na returnu zápas ukončila.

„Pocity jsou určitě dobré. Bylo to těžké utkání, Jesika tady hrála hodně dobře. Jsem spokojená, že jsem hrála konzistentně a že jsem to dotáhla do vítězného konce. I když se mi třeba lehce nedařilo, neznervózněla jsem, byla jsem aktivní a šla si pro to,“ hodnotila Šalková, která se ve finále střetne s Polkou Majou Chwaliňskou. Přímý přenos můžete sledovat na stanici Sporty TV.

Šalková korunovala sobotu deblovým titulem
Po úspěchu v semifinále dvouhry nastoupila Dominika Šalková na Advantage Cars Prague Open také k finále čtyřhry. S Australankou Jaimee Fourlisovou sice prohrály první set, ale pak duel s Němkami Nomou Nohaovou Akugueovou a Ellou Seidelovou otočily a za 104 minut zvítězily 5:7, 7:5, 10:4.

Barnat s Hrazdilem titul v Praze nevybojovali
Jiří Barnat a Jan Hrazdil se představili v sobotu ve finále čtyřhry na štvanickém challengeru, na Němce Jakoba Schnaittera s Markem Wallnerem ale recept nenašli. Česká dvojice se nedokázala prosadit ani jednou na returnu a prohrála ve svižném utkání za 59 minut 3:6, 1:6.

Advantage Cars Prague Open 2024 by Sport-Technik Bohemia (muži, CZE, 74 825 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Alex Molčan (SVK, 210.) – Gauthier Onclin (BEL, 282.) 2:6, 0:1 skreč
Toby Kodat (USA, 370.) – JIŘÍ VESELÝ (295.) 2:6, 5:7

Finále čtyřhry
BARNAT, HRAZDIL – Schnaitter, Wallner (oba GER) 3:6, 1:6

Advantage Cars Prague Open 2024 by Sport-Technik Bohemia (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JESIKA MALEČKOVÁ (520.) – DOMINIKA ŠALKOVÁ (174.) 4:6, 2:6
Ipek Ozová (TUR, 200.) – Maja Chwaliňská (POL, 279.) 2:6, 1:6

Finále čtyřhry
Fourlisová (AUS), ŠALKOVÁ – Nohaová Akugueová, Seidelová (obě GER) 5:7, 7:5, 10:4