VIDEO: Hrozivá scéna v Římě. Djokoviče trefil divák lahví do hlavy

- Jan Vojkůvka

Krušné chvíle bolesti prožil v Římě první hráč světa Novak Djokovič. Po utkání s Corentinem Moutetem, jehož porazil hladce 6:3, 6:1, se při odchodu z kurtu zastavil u tribuny, aby se podepsal divákům. Zcela neočekávaně jej v tu chvíli trefila do hlavy lahev na pití, která vypadla naklánějícímu se fanouškovi z batohu. Podle dostupných informací Djokovič z tržné rány krvácel, jinak je ale v pořádku.

Novak Djokovič vstoupil do turnaje ATP v italském Římě suverénním vítězstvím 6:3, 6:1 nad Francouzem Corentinem Moutetem. Mnohem víc, než samotný výkon, se po utkání řešila situace z jeho odchodu z kurtu.

Srbský tenista se podepisoval divákům, když jej do hlavy zasáhla lahev s pitím, která vypadla z batohu jednoho diváka, který se nakláněl přes zábradlí. Djokovič, jenž dostal přímý zásah, se zhroutil na zem a držel se za krvácející místo na hlavě, než byl odveden do útrob stadionu.

„Novak Djokovič byl při odchodu z centrálního kurtu po skončení zápasu zasažen do hlavy lahví s vodou, když rozdával autogramy divákům. Podstoupil příslušnou medikaci a již opustil Foro Italico, aby se vrátil do svého hotelu. Jeho stav není důvodem k obavám,“ oznámilo o něco později vedení Internazionali BNL d'Italia na svých sociálních sítích.

Zatímco fanoušci srbského tenisty volali po potrestání diváka, o kterém se myslelo, že po Djokovičovi lahev hodil, zveřejnili zástupci italského Masters video, na kterém bylo vidět, že lahev vypadla z batohu diváka, který si chtěl se Srbem plácnout. Jednalo se o nešťastnou shodu událostí, která ale mohla mít hodně vážné následky.

V noci se pak ozval na sociální síti X sám Djokovič, jenž své příznivce uklidnil. „Děkuji vám za starostlivé zprávy. Jednalo se o nehodu a jsem v pořádku, odpočívám v hotelu s ledovým obkladem. Uvidíme se v neděli,“ napsal.