Pamatovala si na mě i Šarapovová, směje se moderátor Bouček

- Štěpán Hladký, video: David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Libor Bouček je pevně spjatý s úspěchy českých tenisových týmů posledních let. Jako moderátor byl u výher v Davis Cupu i Fed Cupu. Tenisový svět měl nyní možnost ho vyzpovídat. Jak v rozhovoru sám přiznal, tenis mu moc nejde, bývalá manželka ho porážela levou rukou. Populární moderátor za svůj největší tenisový úspěch považuje fakt, že v roce 2012 vydržel slavit daviscupový triumf nejdéle z celého našeho týmu.

Libore, v Ostravě moderujete všechny akce spojené s Fed Cupem. Jaký je váš vztah k tenisu?
Miluju ten sport! Je to jeden z nejrozšířenějších a nejpopulárnějších sportů. Ať už se ocitnete kdekoliv na světě, tak tam je minimálně jeden tenisový kurt. Být součástí té naprosto suverénní a jedinečné generace holek, které nás reprezentují ve Fed Cupu... Dotknout se i toho úspěchu, který se povedl chlapcům v Davis Cupu... To je pro mě něco absolutně nezapomenutelného! Myslím si, že spojení s Českou sportovní, Fed Cupem a Davis Cupem považuji za jedno z nejpevnějších a nejstěžejnějších v mém kariérním životě.

Hrajete tenis i aktivně?
Jo, hraju ho. Sice nemůže být moc hezký pohled na to, jak hraju, ale snažím se o to. Ono v tenisovém prostředí říct, že hrajete tenis, je poměrně troufalé. Takže se o to spíše pokouším, ale pamatuju si, když jsem hrál tenis se svou bývalou ženou. Ta ho předtím hrála závodně a se mnou hrála levou rukou, což bylo pro muže dost ponižující. Od té doby už nehraju s bývalými profesionálkami. Hraju pouze a jenom s amatéry, kteří se skoro ani neumějí hýbat, a to už dokonce umím vyhrát i gem.

Jaký byl váš největší úspěch v tenise?
Myslím si, že pro mě největší úspěch v tenise byl, když jsme podruhé za sebou získali trofej v Davis Cupu. S mým kolegou Jozefem Ramsem, který se stará o zvukový doprovod na všech tenisových akcích v České republice od roku 2012, jsme tehdy vydrželi s oslavami toho vítězství nejdéle. My jsme se o to vůbec nezasloužili, ale slavili jsme nejvíce ze všech. To je tak nějak můj největší úspěch – slavil jsem Davis Cup.

Jaká byla vaše první akce, kterou jste pro Českou sportovní moderoval?
Úplně první bylo čtvrtfinále Davis Cupu v Praze v roce 2012 mezi Českou republikou a Srbskem, kde vlastně začala ta neuvěřitelná mužská cesta. U dívek jsem začal rovnou ve finále 2012, kde jsme taky vyhráli v zaplněné O2 aréně. Od té doby už toho ale bylo dost. Není to samozřejmě jenom Davis Cup a Fed Cup, je to také vynikající turnaj J&T Banka Prague Open a je to celá řada exhibicí, které Česká sportovní organizovala. Například jsem se sešel Marií Šarapovovou, která si mě, možná to jenom hrála, pamatovala i o pár let později. To je pro mě taky naprosto neuvěřitelné.

Je právě ona ta největší hvězda, kterou jste měl čest potkat?
Já si myslím, a tak to prostě bude, že pro mě je největší hvězdou Lucie Šafářová.

Moderujete spoustu akcí. Jak prestižní jsou mezi nimi ty tenisové?
Zážitky, které tady momentálně máme, to jsou fakt věci, které budeme vyprávět dalším generacím. To, že jsme vyhráli Davis Cup a navíc ten jubilejní. To, že u toho byli ti, kteří byli tou neuvěřitelně slavnou generací z osmdesátých let – Ivan Lendl, Martina Navrátilová. To, že holky dokázaly za posledních šest let vyhrát Fed Cup hned pětkrát. My, kteří se kolem těch hráčů pohybujeme, si to pořádně ani neuvědomujeme, ale celý svět nám to závidí. Pro mě jsou tyhle tenisové zážitky jedny z nejsilnějších. Když si člověk vybaví Slavíky, tak to je televizní práce, ale tohle je pro mě absolutní vášeň. Tohle je asi opravdu to nejmilejší, co dělám.

Kdo je vaším největším idolem v tenise?
No, musím říct to jméno Rogera Federera, což je takové klišé, protože to budou říkat všichni. Majitel osmnácti grandslamů je ale prostě majitel osmnácti grandslamů, ale abych nezapomněl ani na další, tak zmíním ještě dvě jména. Juan Martín del Potro, který kdyby byl stoprocentně fit, tak jednoznačně zamíchá vrcholovým pořadím. Líbí se mi neuvěřitelná vášeň, jakou má pro své fanoušky Novak Djokovič. To, jak dokázal pobláznit celé Srbsko, a hlavně to, jak rychle dokázal získal kompletní sbírku všech grandslamů. A v neposlední řadě musím zmínit dva české tenisty, které jsem viděl na vlastní oči. Tomáš Berdych a Radek Štěpánek nám totiž přinesli dva Davis Cupy, a to je věc, kterou bude český tenis cenit až v budoucnosti.

 

Původní zpravodajství z Ostravy

Pátek 10. 2.

Kuchařka Siniaková? Jednou jsem překvapila rizotem, jinak nevařím

OBRAZEM: Fedcupový banket - Krásné nožky, loutky i čokoládová tečka

Nastal čas sebrat Muguruzaové první set, pravil kapitán Petr Pála

Zkušenosti s těžkými zápasy máme, ale může se stát cokoliv, varuje Strýcová

Čtvrtek 9. 2.

Vítězka soutěže se setkala s českým týmem. Dnes od 13 hodin můžete vyhrát také!

Atletické chutě českých tenistek: Strýcová chce zkusit maratón, Šafářová obdivuje tyčkaře

České tenistky na slavnostním banketu oslnily svou krásou

Středa 8. 2.

Zima a nejtěžší možný soupeř. Všechno je tu proti mně, směje se Muguruzaová před losem

Fanoušci mají jasno, v hlasování zvítězily černé šaty

Trénink českých tenistek probíhal v přímém přenosu

Můj debut byl tak dávno, že už si ho ani nepamatuju, směje se Lucie Šafářová

Úterý 7. 2.

Úžasný zážitek. Nabídka, která se neodmítá, říká sparing českého týmu

Příjemné nominační starosti. V hlavě snad něco mám, říká Petr Pála

Doma je doma! Hrát tady je vždy nejlepší, říká natěšená Šafářová

Důležité je dostat míček přes síť, směje se Karolína Plíšková

Červená nebo černá? České tenistky si vybíraly šaty na banket

Pondělí 6. 2.

Fed Cup je připraven. Poprvé s plastovou sítí a na zúženém kluzišti

Teď mám chuť na Španělky a po kariéře tu třeba budu krasobruslit, hlásí Strýcová po prvním tréninku

Neděle 5. 2.

Cesta za obhajobou začíná, Češky dorazily vlakem do Ostravy