Cesta za obhajobou začíná, Češky dorazily vlakem do Ostravy

- Daniel Kubelka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Český fedcupový tým se dnes poprvé sešel v roce 2017. Svou cestu za obhajobou loňského vítězství v soutěži zahájil srazem ve vládním salónku pražského hlavního nádraží, ze kterého se pak Pendolinem vydal na cestu do Ostravy, dějiště blížící se bitvy 1. kola Světové skupiny proti Španělsku.

Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a kapitán Petr Pála, to bylo složení výpravy, která se v neděli odpoledne vydala spojem Českých drah do Ostravy. Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková, tedy dvě zbývající členky současného českého výběru, se k týmu po úspěšném představení na turnaji v Tchaj-peji přidají později.

Pohodová atmosféra v týmu, který za posledních šest let vyhrál Fed Cup hned pětkrát, byla znát na každém kroku. Jak hráčky tak i všichni členové realizačního týmu nešetřili vtipem a dobrou náladou. Doslova salvu smíchu pak odšpuntoval požadavek Karolíny Plíškové při hromadné objednávce z jídelního vozu. Ne, svíčkovou se šesti byste od světové trojky asi rozhodně nečekali.

Zatímco členové realizačního týmu v čele s kapitánem Petrem Pálou debatovali o posledních výsledcích ostatních českých hráček ve světě, Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou volily různou volbu odpočinku. V hlavní roli knihy a hudba.

Z toho je jen na malou chvíli „vyrušila“ autogramiáda za stanicí Pardubice, během které si ostatní cestující pravidelného vlakového spoje mířícího do Bohumína mohli nechat obě hráčky podepsat a rovněž si mohli vyfotit pohár pro vítěze Fed Cupu. Tedy ten, na kterém je vyryto jméno českého týmu jako vítěze celé soutěže již desetkrát.

Obě hráčky si jak cestu, tak samotnou autogramiádu pochvalovaly. „Je to hrozně pohodlné. Protože se o nic nemusíte starat. Když ještě sedíte v jídelním voze, tak ta cesta hrozně rychle uteče,“ popsala s úsměvem Barbora Strýcová. „Je hrozně fajn, že tam byly malé děti. Jsem ráda, že jsme jim udělaly takovou radost,“ řekla sympatická Plzeňanka o autogramiádě, o kterou byl mezi cestujícími veliký zájem.

Karolína Plíšková, aktuální česká jednička, neviděla v cestování mezi letadlem a vlakem větší rozdíl. „Je to hodně podobné, ale jsme na zemi, tak je to asi trochu bezpečnější,“ smála se třetí hráčka žebříčku, která vlakem příliš často necestuje. „Naposledy jsem cestovala vlakem tak před rokem. Není to tak dávno, ale příliš často nejezdím.“

Český tým po třech hodinách jízdy dorazil do cílové stanice Ostrava – Svinov. Nezastavila ho ani průvodčí vlaku, která s naprosto vážnou tváří požadovala po nevšedních cestujících jízdní doklady. Vše vyřešili průvodci z marketingového oddělení Českých drah, které jsou jedním z partnerů českého týmu. Tak snad jej nezastaví ani Španělky!


Galerie