České tenistky na slavnostním banketu oslnily svou krásou

- David Schlegel, video: Štěpán Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Organizátoři víkendového klání Fed Cupu pozvali týmy České republiky a Španělska na slavnostní banket do multifunkční auly Gong v Dolních Vítkovicích. Na čtvrteční slavnosti, která provází všechny fedcupové duely, se sešly kromě obou týmů také zástupci partnerů a představitelé Mezinárodní tenisové federace i Českého tenisového svazu v čele s jejím předsedou Ivem Kaderkou. Akci moderoval jako tradičně Libor Bouček.

Českému kvartetu tenistek to na recepci opravdu slušelo. Šaty na slavnostní banket si byly vybrat v úterý v ostravském Foru Nová Karolína v obchodě firmy Steilmann. Češky vybíraly ze čtyř variant a přestože jim fanoušci Tenisového světa doporučovali v hlasování černou variantu, tenistky si vybraly boho šaty a rozhodně neudělaly chybu. Vypadaly výtečně. "Myslím, že nám všem sedí. Některá si vybrala variantu s delším rukávem, jiná s kratším," popisovala výběr Barbora Strýcová. Slušelo to i Španělkám, ale Češky je ve výběru šatů předčily.

Na večer se těšila i Lucie Šafářová, která je ve fedcupové nominaci už podvacáté. "Vždycky je příjemné se obléci do jiného než sportovního oblečení, ve kterém trávíme většinu času. Máme na večer moc pěkné šaty," usmívala se.


Součástí banketu bývají proslovy nehrajících kapitánů a také nováčků týmu. Zatímco Španělky ve svém středu žádnou novicku nemají, v českém týmu debutuje Kateřina Siniaková. "Každý pořadatel chce ukázat na podobné akci nějakou zajímavost a něčím se odlišit odlišit. Gong je krásné netradiční místo pro hostující týmy," vysekl poklonu dějišti čtvrtečního banketu nehrající kapitán Petr Pála.

Je tradicí, že po slavnostní večeři si oba týmy vyměňují dárky. Čeští pořadatelé často obdarovávají hosty originálními dřevěnými loutkami tenistek v národních barvách. Tento dárek zvolili pro Španělky i tentokrát. Od svých soupeřek naopak dostaly Češky hodinky s logem Fed Cupu a termínem zápasu na řemínku. "Dárky jsou vždycky milé, většinou jde o maličkosti. Ráda vzpomínám třeba na krásné peněženky značky Coach, které jsme dostali od Američanů," lovila v paměti Lucie Šafářová.

Někdejší finalista deblového French Open Petr Pála zase rád vzpomíná na Prasečí muzeum ve Stuttgartu, kam němečtí organizátoři pozvali v roce 2012 české tenistky. Byl to velmi vtipný večer, ale nejlepší bankety máme samozřejmě u nás doma," dodal se smíchem nehrající kapitán.

Původní zpravodajství z Ostravy

Neděle 5. 2.

Cesta za obhajobou začíná, Češky dorazily vlakem do Ostravy

Pondělí 6. 2.

Fed Cup je připraven. Poprvé s plastovou sítí a na zúženém kluzišti

Teď mám chuť na Španělky a po kariéře tu třeba budu krasobruslit, hlásí Strýcová po prvním tréninku

Úterý 7. 2.

Úžasný zážitek. Nabídka, která se neodmítá, říká sparing českého týmu

Příjemné nominační starosti. V hlavě snad něco mám, říká Petr Pála

Doma je doma! Hrát tady je vždy nejlepší, říká natěšená Šafářová

Důležité je dostat míček přes síť, směje se Karolína Plíšková

Červená nebo černá? České tenistky si vybíraly šaty na banket

Středa 8. 2.

Zima a nejtěžší možný soupeř. Všechno je tu proti mně, směje se Muguruzaová před losem

Fanoušci mají jasno, v hlasování zvítězily černé šaty

Trénink českých tenistek probíhal v přímém přenosu

Můj debut byl tak dávno, že už si ho ani nepamatuju, směje se Lucie Šafářová

Čtvrtek 9. 2.

Vítězka soutěže se setkala s českým týmem. Dnes od 13 hodin můžete vyhrát také!

Atletické chutě českých tenistek: Strýcová chce zkusit maratón, Šafářová obdivuje tyčkaře


Galerie