Zima a nejtěžší možný soupeř. Všechno je tu proti mně, směje se Muguruzaová před losem

- Daniel Kubelka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Nejtěžší možný los. Tak označila Garbine Muguruzaová, španělská jednička, současný výběr Petra Pály. „Všechny vaše hráčky by mohly dělat týmovou jedničku,“ řekla aktuální světová sedmička na tiskové konferenci před čtvrtečním losem.

„Češky mají skvělý tým, který za poslední roky vyhrál Fed Cup mnohokrát. Bude to velice těžké, byl to nejtěžší možný los. Všechny hráčky mohou být týmovými jedničkami, navíc jsou to skvělé deblistky,“ vysekla Muguruzaová poklonu českému výběru hned na úvod středeční tiskové konference.

Sama moc dobře ví, o čem mluví. Se všemi členkami českého týmu totiž již hrála a vyjma Kateřiny Siniakové se všemi již i prohrála. S Karolínou Plíškovou navíc drží negativní bilanci zápasů, jedné výhry oproti čtyřem porážkám.

„Hrála jsem se všemi českými hráčkami. Nejvíce jsem toho odehrála proti Karolíně. Je opravdu velice těžké proti ní hrát, je teď už třetí na světě. Všechny zápasy proti českým hráčkám jsou velice těžké,“ znovu připomněla, jak těžký duel Španělky o víkendu v Ostravě čeká.

Ta navíc ve svém týmu nemůže počítat s Carlou Suarezovou Navarrovou, tradiční španělskou dvojkou. „Všechny v týmu ji postrádáme, je to skvělá hráčka. Jsme ale motivované, budeme bojovat ze všech sil, abychom postoupily,“ naznačila Muguruzaová fakt, že i bez světové čtrnáctky bude chtít postoupit.

Kromě těžkých soupeřek navíc musí v Ostravě zápasit ještě s jedním negativním faktorem. Na španělské tenistky zvyklé na mnohem vyšší teploty totiž čekal na východě České republiky sníh a mráz.

„Nesnáším zimu! (úsměv). Dnes je tu minus šest a myslím, že nikdy jsem takovou zimu nezažila a je to další věc, se kterou se musím vypořádat. Všechno je tu proti mně (úsměv).“

Ještě jednu zajímavou otázku dostala třiadvacetiletá španělská jednička. Ačkoliv reprezentuje Španělsko, jejím rodištěm je hlavní město Venezulely Caracas. Proč si nakonec vybrala Španělsko jako zemi, kterou bude reprezentovat?

„Dostávám tuto otázku často. Je to těžké říct. Polovina mé rodiny pochází ze Španělska, polovina z Venezuely. Narodila jsem se tam, ale tenisově už jsem vyrůstala ve Španělsku. A to je ten důvod, proč jsem si vybrala Španělsko. Strávila jsem tam většinu života a byla to pro mě skvělá volba,“ zdůvodnila svůj výběr Garbine Muguruzaová.


Galerie