Ztráta 0:5? Sára Bejlek předvedla famózní obrat a v sedmnácti letech slaví už šestý titul

- Petr Sumbal

Sára Bejlek (206.) získala druhý letošní titul z turnajů ITF, poté co na antukovém podniku kategorie W25 v italské Santa Margheritě di Pula ve finále porazila Švédku Caijsu Wildu Hennemannovou (465.) po setech 6:4, 7:6(7). Po vyhraném prvním setu ve druhé sadě sedmnáctiletá Češka prohrávala už 0:5, ale pak předvedla parádní stíhací jízdu, kterou završila vítězstvím v tiebreaku.

První sada finálového střetnutí nabídla pět brejků, přičemž o jeden více získala talentovaná česká tenistka, která sice ztratila náskok 4:1 obsahující dva brejky, ale v deváté hře znovu sebrala své švédské soupeřce servis a následně set dopodávala.

Druhá sada nezačala pro Bejlek ani trochu dobře. Ač se povětšinou nejednalo o zcela jednostranné gemy a mnohdy se bojovalo přes shody, prohrála Češka pět gemů v řadě. Pak se však Bejlek do své soupeřky zakousla a předvedla málo vídaný obrat. Ze své ztráty postupně ukrajovala jeden gem za druhým, až bylo najednou vyrovnáno 5:5.

Během této stíhací jízdy sedmnáctiletá Češka odvrátila čtyři setboly. Druhý set i celý zápas nakonec rozhodla v tiebreaku, v kterém ještě odvrátila jeden další setbol.

Česká mladice se může těšit z přírůstu padesáti bodů na své konto.

Fortevillage ITF Trophy, Santa Margherita di Pula (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
SÁRA BEJLEK (206.) – Caijsa Wilda Hennemannová (SWE, 465.) 6:4, 7:6(7)