Záchvat zuřivost odnesla raketa i vybavení. Nedokážu popsat, co se stalo, přiznal Tsitsipas

- Jan Vojkůvka

Stefanos Tsitsipas svedl v sobotu dramatický souboj druhého kola na turnaji Masters v Římě s Janem-Lennardem Struffem. Duel se protáhl na více než dvě a půl hodiny a řecký favorit nakonec zvítězil po velkém boji 6:7(1), 6:4, 6:4. Hned na začátku střetnutí jej ovšem postihl záchvat zuřivosti, který po utkání ani nedokázal vysvětlit.

K situaci došlo hned v úvodním gemu celého zápasu, v němž se Struffovi povedlo Tsitsipasovi prolomit podání. Důvod, proč řecký tenista rozmlátil svou raketou reklamní poutač u kurtu, nedokázal vysvětlit ani sám Tsitsipas.

Tsitsipas se v pozápasovém rozhovoru o incidentu přímo nezmínil, ale přiznal, že se ve vyčerpávajícím zápase potýkal se spoustou emocí. Ty navíc byly umocněny i tím, že se jednalo o jeho první utkání po překvapivém rozchodu se Španělkou Paulou Badosaovou. Což se nejspíš na jeho psychickém rozpoložení projevilo.

„Nedokážu pořádně popsat, co se stalo,“ řekl. „Bylo tam hodně pozornosti, hodně emocí, hodně boje, bylo to šílené,“ krčil rameny.

„Opravdu nevím, co fungovalo a co ne, prostě jsem se snažil zápas vyhrát a výsledek byl nadmíru velkolepý. Podařilo se mi vrátit do zápasu a překonat ty opravdu těžké chvíle,“ poznamenal.

Tsitsipas v rozhovoru rovněž přiznal, že byl dlouho duchem nepřítomný a chvílemi se cítil na dvorci ztracený. „Opravdu nevím, co jsem na kurtu dělal až do poloviny druhého setu,“ přemítal. „Cítil jsem se tam opravdu ztracený a myslím, že takhle jsem se už dlouho necítil.“

„Bylo opravdu těžké vyrovnat se s takovými emocemi a myslím, že jsem v životě nezažil zápas, ve kterém by mě přemohlo tolik negativních emocí,“ pokračoval Tsitsipas, kterého s největší pravděpodobností rozchod s Badosaovou ranil u srdce a negativní myšlenky se přenesly i do jeho prvního zápasu proti Struffovi. „Byla to velmi ošemetná a zvláštní situace.“

„Musím zlepšit své myšlení při vstupu do zápasů. Dneska se moje myšlení na začátku zápasu neprojevilo dobře. Nebyl jsem v zóně, nesoustředil jsem se,“ dodal osmý hráč světa.