Elite Trophy hrát nebude. Kvitová ukončila sezonu

- Jan Vojkůvka

Turnaj WTA Elite Trophy v čínské Ču-chaji, kde mají právo startovat tenistky od 9. do 19. místa světového žebříčku (plus domácí hráčka na divokou kartu), se uskuteční bez Petry Kvitové. Česká tenistka po turnaji v Pekingu o víkendu ukončila probíhající sezonu.

Kvitové momentálně náleží 11. místo v žebříčku WTA Race a měla právo startovat na WTA Elite Trophy, kde v roce 2016 vyhrála druhý ročník tohoto Turnaje mistryň druhé kategorie. Podruhé se však čínským fanouškům v Ču-chaji nepředstaví.

„Tento rok jsem na kurtu i mimo něj měla několik top okamžiků. Cítím se připravená na nějaký odpočinek a relaxaci se svými milovanými,“ rozloučila se Kvitová se sezonou 2023, během které česká tenistka mezi dubnem a srpnem pobývala v elitní světové desítce.

Kvitová, která se letos provdala za svého trenéra Jiřího Vaňka, prožila na tenisových dvorcích nejlepší sezonu od roku 2019. Vyhrála prestižní turnaj v Miami a druhou trofej získala na oblíbené trávě v německém Berlíně. Na grandslamech zaznamenala nejlepší výsledek ve Wimbledonu, kde dokráčela do osmifinále.

Posledním zápasem třiatřicetileté Kvitové v pomalu končící sezoně bylo střetnutí s Ljudmilou Samsonovovou v Pekingu. S pozdější finalistkou prohrála ve druhém kole 4:6, 5:7, přičemž ale do zápasu šla zhruba 16 hodin po dramatické a tříhodinové bitvě s domácí Si-jü Wang, kvůli čemuž neměla dostatek času na regeneraci.