Generálka na Roland Garros: Siniaková ve Štrasburku doplnila české kvarteto

- Radek Štohl

Turnaj kategorie WTA 500 ve Štrasburku bude mít pět českých singlistek v hlavní soutěži. Do kvalifikace nakonec nemusí Kateřina Siniaková (36.), která se po odhlášení některých soupeřek vyhnula těžkým zápasům v nástražných bojích. Na turnaji se potká s Markétou Vondroušovou (6.), Barborou Krejčíkovou (27.), Lindou Noskovou (29.) a Karolínou Plíškovou (52.).

Siniaková je pět pozic od svého maxima v žebříčku dvouhry. Aktuální postavení si vylepšila především v posledních týdnech, kdy nejprve dobyla turnaj kategorie WTA 125 ve španělské Lleidě. O pár dní později na prestižní akci v Římě postoupila do druhého kola.

Česká tenistka se ve Štrasburku představila pouze v roce 2020, když postoupila do čtvrtfinále. V boji o semifinále ztratila slibný náskok proti Aryně Sabalenkové, se kterou prohrála po setech 6:2, 3:6, 3:6.

Kromě Kateřiny Siniakové se ve Francii představí další čtyři Češky. Vylepšit dojem z posledních dvou turnajů v Madridu a v Římě (shodně konec ve třetím kole) se pokusí Markéta Vondroušová, jež na tento podnik přijala divokou kartu. Sérii tří proher v řadě bude chtít zastavit Barbora Krejčíková, vítězka podniku ze sezony 2021. Dva týdny po tomto triumfu ovládla French Open.

Zlepšit si tenisové sebevědomí hodlá také Linda Nosková, čtvrtfinalistka letošního Australian Open. Už čtvrt roku čeká na dvě vítězství v řadě. Nutno však podotknout, že vždy čelila špičkovým soupeřkám, dvakrát dokonce skončila na raketě světové jedničky Igy Šwiatekové.

Od únorového semifinále v Dauhá se nemůže pořádně rozjet ani Karolína Plíšková, která před dvěma lety prošla ve Štrasburku až mezi čtyři nejlepší tenistky turnaje.

Akce ve francouzském městě se rozjíždí už sobotní kvalifikací.