Smutná zpráva před startem kvalifikace. Bejlek se odhlásila z Roland Garros

- Radek Štohl

Sára Bejlek (114.) se nezúčastní letošního Roland Garros. Osmnáctiletá tenistka a nedávná osmifinalistka prestižního antukového turnaje v Madridu se odhlásila vinou současného zdravotního stavu. Češka o tom informovala prostřednictvím sociálních sítí.

„Milí fanoušci, bohužel vám musím oznámit, že se letos nepotkáme na mém oblíbeném turnaji na Roland Garros. Já ani můj nejbližší tým nejsme přesvědčeni o tom, že bych s ohledem na můj zdravotní stav mohla podat 100% výkon,“ přiblížila tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou.

Bejlek se na French Open poprvé představila loni, z tříkolové kvalifikace došla až do hlavní soutěže. V té nenašla recept na Kamillu Rachimovovou (98.).

Letošní ročník Roland Garros startuje už příští pondělí náročnou kvalifikací. Hlavní soutěž poté začíná v neděli 26. května.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sára Bejlek🇨🇿 (@sarabejlek)

Talentovaná česká tenistka se naposledy představila na antukové tisícovce v Madridu. Ačkoliv začala v kvalifikaci, tak díky pěti vítězným zápasům dokráčela až do osmifinále, ve kterém nestačila na Jelenu Rybakinovou (4.). V turnaji mimo jiné vyřadila Annu Kalinskou (26.).

Sára Bejlek by další akci mohla odehrát už na začátku června, kdy začíná podnik kategorie WTA 125 v italském Bari.