Vyhrály tři zápasy během jednoho dne! Češky slaví ve Slovinsku deblový titul

- Jan Vojkůvka

České tenistky Ivana Šebestová (na snímku) s Lindou Ševčíkovou zvládly ohromně náročný program na turnaji ITF v Kranjské Goře, respektive v náhradním dějišti v Žirovnici, a vyhrály deblový titul! V průběhu pátečního dne odehrály hned tři zápasy, v nichž neokusily hořkost porážky, a ve finále porazily Anastasii Kovalevovou a Emily Welkerovou 6:0, 2:6, 10:3.

Počasí v Kranjské Goře tento týden neskutečně trápí pořadatele turnaje. Kvůli nepříznivým podmínkám se proto rozhodli, že opět odloží kompletní program dvouhry (mělo se hrát osmifinále a čtvrtfinále) a v náhradním dějišti v Žirovnici nechají během pátku odehrát kompletní turnaj ve čtyřhře.

Na kurt se vypravily také české tenistky Ivana Šebestová a Linda Ševčíková, které napřed čekalo čtvrtfinále, posléze semifinále a jelikož byly úspěšné, tak také podvečerní finále. Všechny tři zápasy Češky dokázaly vyhrát a vybojovaly na turnaji ITF opravdu vydřenou deblovou trofej.

Páteční program zahájily Šebestová s Ševčíkovou drtivým vítězstvím dvakrát 6:1 nad domácím párem Kajou Kadakovou a Kajou Najzerovou. Po zhruba hodinu a půl dlouhém odpočinku naskočily do zápasu s Pannou Barthovou a Ninou Vargovou, které porazily za hodinku po setech 6:4, 6:0.

České tenistky následně dostaly prostor k trochu delšímu odpočinku, aby něco málo po páté hodině odpolední nastoupily ke svému třetímu pátečnímu utkání. Proti nim se na kurtu postavily Anastasia Kovalevová a Emily Welkerová, které se ukázaly být nejnáročnějšími protivnicemi. Šebestová s Ševčíkovou ale zvládly i tuto překážku a po 67 minutách se radovaly z vítězství 6:0, 2:6, 10:3.

Titul v Žirovnici je prvním společným vítězstvím české dvojice. Třiadvacetiletá Šebestová pak získala druhou letošní deblovou trofej, stejně jako o dva roky starší Ševčíková.

Kučmová získala titul ve Villachu
Vítěznou radost v pátek prožila také v rakouském Villachu Aneta Kučmová. Spolu se Slovinkou Nikou Radišičovou vybojovaly deblový titul na tamní antukové pětatřicítce.

V pátečním finále si poradily s českými tenistkami Karolínou Kubáňovou a Renatou Voráčovou, které porazily 6:1, 6:4. Pro Kučmovou se jedná o první trofej v této sezoně a dohromady šestý titul ze čtyřhry.