Dilema pro Sinnera. Doktoři mu nedoporučili start na Roland Garros, rozhodnutí je ale na něm

- Jan Vojkůvka

Jannik Sinner má před sebou pár dní, během nichž ho čeká hodně těžké rozhodování. Bude přemítat o tom, jestli se zúčastnit letošního Roland Garros, nebo jestli vyslyšet názory lékařů, kteří mu start na pařížském grandslamu nedoporučili. Ve hře je přitom i post světové jedničky.

Sinner se v současné době zotavuje ze zranění kyčle, které si přivodil koncem minulého měsíce na turnaji Mutua Madrid Open. Z turnaje byl nucen odstoupit před plánovaným čtvrtfinálovým zápasem proti Felixovi Augerovi-Aliassimeovi, přičemž si stěžoval na zhoršující se bolesti.

Dvaadvacetiletý tenista se následně rozhodl vynechat turnaj Masters v Římě, což měla být jeho generálka před Roland Garros. Sinner to vysvětlil tím, že jej pravá kyčel limitovala při zápasech i tréninku a v Římě by nemohl nastoupit stoprocentně připraven.

Do Říma sice odcestoval, aby se ve Foro Italico setkal se svými příznivci, ale jinak příliš dobré zprávy neměl. Médiím sdělil, že bude startovat na Roland Garros pouze v případě, když bude stoprocentně připraven. Za tím účelem rehabilituje v J|Medical v Turíně, lékařském centru italského fotbalového klubu Juventus. Toto centrum nabízí sportovcům prvotřídní zázemí a vybavení, zatímco se zotavují ze zranění.

Právě v tomto centru se pak dozvěděl doporučení specialistů, které jej nepotěšilo. Podle nich by neměl startovat na Roland Garros a bylo by lepší, kdyby se z pařížského grandslamu odhlásil. Informaci přinesl deník Gazzetta dello Sport.

Podle tohoto deníku se bude o Sinnerově startu rozhodovat ještě tento týden. Přestože s fyzioterapeutem Giacomem Naldim a trenérem Umbertem Ferrarou dělá Sinner vše, co může, aby mohl v Paříži hrát, podle specialistů z Turína by jeho účast mohla stav jeho kyčle zhoršit.

Přestože zranění není v tuto chvíli údajně nijak vážné, lékaři nabádají k opatrnosti vzhledem k choulostivosti dotčených kloubů. Čas tak rozhodně není na straně světové dvojky.

Sinner se může po Roland Garros stát novou světovou jedničkou, a to i v případě, že by na turnaji nestartoval. Start v Paříži by ale jeho pozici ještě vylepšil v tom smyslu, že by Novak Djokovič musel s největší pravděpodobností získat titul, aby svou pozici na trůnu uhájil. Jak to s ním ale bude, na to odpoví až následující dny.