Djokovič v Srbsku podstoupil vyšetření hlavy. Obratem přijal divokou kartu na generálku před RG

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Novak Djokovič žádnými následky po zranění hlavy, které utrpěl během turnaje v Římě, netrpí. Možné obtíže vyloučilo lékařské vyšetření v Srbsku, kterému se po návratu z Itálie podrobil. Obratem pak přijal divokou kartu na menší antukový turnaj ve švýcarské Ženevě, kde se pokusí dostat do zápasového rytmu před Roland Garros.

Novak Djokovič, jenž měl během utkání třetího kola v Římě problémy s rovnováhou a koncentrací kvůli zranění hlavy, podstoupil v Srbsku vyšetření, které vyloučilo jakékoliv následky úderu do hlavy lahví na pití.

Djokoviče po druhém kole na Masters v Římě zasáhla lahev, která vypadla jednomu z diváků z batohu ve chvíli, kdy se Srb podepisoval fanouškům při odchodu z kurtu. O dva dny později předvedl Srb matný výkon v souboji s Alejandrem Tabilem, s nímž si připsal hladkou porážku ve dvou setech.

„Dneska při větším zatížení to bylo docela špatné. Ne z hlediska bolesti, ale z hlediska rovnováhy. Prostě žádná koordinace. Byl jsem úplně jiný hráč než před dvěma dny. Mohlo by to být způsobeno tím (zraněním). Já nevím. Musím si nechat udělat lékařské vyšetření a zjistit, co se děje,“ stěžoval si Djokovič po porážce s Tabilem.

Podle lékařů v Bělehradě ovšem žádnými následky po zmíněném zranění netrpí. To je na jednu stranu pozitivní zpráva, na druhou stranu to však vyvolává otázky, proč Djokovič odehrál tak špatný zápas. Jelikož vyšetření proběhlo krátce po jeho návratu do Bělehradu, přičemž na výsledky se nějaký čas čekalo, naznačuje to, že samotné zranění nemělo na Djokovičův výkon až takový vliv.

Možná i to je důvodem, proč se už v průběhu týdne začalo jednat o tom, že by Djokovič mohl startovat v Ženevě na základě divoké karty od pořadatelů. Jakmile dostal od lékařů po zveřejnění výsledků zelenou, okamžitě divokou kartu přijal.

Před Roland Garros se tak srbská superhvězda pokusí dostat do zápasového rytmu na menším švýcarském podniku, kde bude z hráčů elitní desítky příští týden startovat už jen Casper Ruud.

Pro Djokoviče je klíčové, aby před pařížským grandslamem vyhrál pár zápasů a zvýšil si sebevědomí, jelikož aktuální sezona se zatím řadí k jeho nejhorším na elitním okruhu. Na antuce navíc zatím odehrál jen šest zápasů s bilancí 4-2, což není pro obhájce pařížského titulu zrovna ideální průprava před antukovým svátkem.