IBG Prague Open: Paulson do semifinále dvouhry nepostoupil. Hrálo se i čtvrtfinále čtyřhry

- Redakce

Antukový challenger IBG Prague Open by Moneta Money Bank měl ve čtvrtek na programu čtvrtfinále dvouhry i čtyřhry. Do této fáze se v singlu prodral jediný domácí tenista – Andrew Paulson, ve čtvrtek mu vystavil pomyslnou stopku Monačan Valentin Vacherot. Český tenista si spravil chuť v deblu, s Petrem Nouzou postoupili do semifinále. To si naopak nezahraje duo Jonáš Forejtek, Michael Vrbenský.

Paulson dohrál ve čtvrtfinále
Andrew Paulson (350.) vypadl na antukovém challengeru na pražských Spojích ve čtvrtfinále. Po dvou předchozích výhrách v něm nestačil na Valentina Vacherota (285.). S osmým nejvýše nasazeným Monačanem prohrál jednadvacetiletý vítěz dvou letošních podniků ITF 6:7(5) a 2:6.

Paulson se v utkání zmocnil prvního brejku, o vedení 3:1 ale rychle přišel. Zkraje druhého dějství pak dokázal Čech na ztracené podání ihned reagovat, jenže o tři roky starší soupeř zvládl zabodovat na příjmu ještě ve dvou případech a v poklidu si dokráčel za postupem.

Navzdory vyřazení jde pro Paulsona o nejlepší letošní zápis na challengerech. Odpoledne jej ještě po boku krajana Petra Nouzy čeká čtvrtfinále čtyřhry.

Forejtek s Vrbenským se do semifinále nepodívají
Jonáš Forejtek s Michaelem Vrbenským na challengeru na Spojích dohráli ve čtvrtfinále čtyřhry. Domácí duo v zápase o semifinále nestačilo na druhý nasazený pár Bergevi, Veldheer, se kterým padlo po sadách 5:7, 1:6. Forejtek s Vrbenským v prvním setu dotáhli manko 3:5, v jedenácté hře ale podruhé v utkání přišli o podání. Ve druhém setu ani jednou neuspěli na returnu, na semifinále tak museli zapomenout.

Nouza s Paulsonem na Spojích prošli do semifinále
Petr Nouza s Andrew Paulsonem budou na challengeru IBG Prague Open by Moneta Money Bank bojovat o finále čtyřhry. České duo ve čtvrtečním odpoledním čtvrtfinále smetlo debl Jiří Barnat, Miloš Karol po setech 6:3, 6:2. V semifinále se utkají s dvojicí Molleker, Squire.

IBG Prague Open by Moneta Money Bank (muži, CZE, 36 000 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Valentin Vacherot (MON, 285.) – ANDREW PAULSON (350.) 7:6(5), 6:2
Federico Agustin Gómez (ARG, 425.) – Rudolf Molleker (GER, 263.) 3:6, 3:6
Gabriel Debru (FRA, 355.) – Toby Kodat (USA, 334.) 7:6(4), 6:7(3), 6:4
Luciano Darderi (ITA, 194.) – Joao Sousa (POR, 269.) 5:7, 6:3, 6:7(3)

Čtvrtfinále čtyřhry
FOREJTEK, VRBENSKÝ – Bergevi (SWE), Veldheer (NED) 5:7, 1:6
Babič (CRO), Donski (BUL) – F. Gómez (ARG), Willis (GBR) 3:6, 7:5, 12:14
Kielan (POL), Kivatcev – Molleker, Squire (oba GER) 4:6, 6:3, 9:11
NOUZA, PAULSON – BARNAT, Karol (SVK) 6:3, 6:2