Čtyři výhry ve dvou dnech! Šestnáctiletá Samson slaví druhý profesionální titul

- Jan Vojkůvka

Šestnáctiletá Laura Samson má za sebou neskutečně náročný a zároveň ohromně úspěšný víkend. V sobotu a v neděli zvládla dohromady čtyři singlové zápasy a během nedělního odpoledne zvítězila ve finále turnaje ITF v Kranjské Goře. Tenistka pražské Sparty porazila Rumunku Oanu Gavrilovou 6:1, 6:4 a získala druhý profesionální titul kariéry.

Talentovaná Laura Samson má za sebou v Kranjské Goře skutečně nabitý víkend. Kvůli nepříznivému počasí se totiž až v sobotu mohlo odehrát několikrát odložené osmifinále. Mladá česká tenistka ale prokázala, že ani velké herní zatížení během krátké doby pro ni není mezi profesionálkami problémem.

V sobotu napřed porazila svou krajanku Ivanu Šebestovou 6:3, 6:4, načež ve čtvrtfinále udolala v třísetové bitvě Slovenku Ninu Vargovou. Vítězstvím 6:7(2), 6:3, 7:5 si zajistila místenku v nedělním dopoledním semifinále.

Nedělní program zahájila Samson dalším derby, tentokrát proti Denise Hindové. Souboj se zkušenější Češkou znovu zvládla a mohla se radovat z vítězství 6:3, 4:6, 6:3. Díky tomu vybojovala postup do svého třetího finále v této sezoně a navázala na úspěšné turnaje v Monastiru, kde dokonce slavila v únoru svou první trofej, a v Šarm aš-Šajchu.

V odpoledním finále Samson předvedla vyzrálý výkon. Dařilo se jí zejména na returnu a prorazila Rumunce Oaně Gavrilové šestkrát servis. Navíc prokázala velkou odolnost, jelikož do druhé sady nevstoupila zrovna ideálně a prohrávala 0:2, načež dvakrát v průběhu setu přišla o výhodu brejku. Po 97 minutách však vyhrála 6:1, 6:4 a mohla začít slavit.

Laura Samson obdrží body za vítězství v Kranjské Goře před startem Roland Garros. Poprvé v kariéře pronikne do osmé stovky světa a nebude příliš vzdálená ani od posunu do sedmé stovky.