Zverev vyhrál první Masters od roku 2021! Ve finále nečelil žádnému brejkbolu

- Jan Vojkůvka

Alexander Zverev dokázal na Internazionali BNL d'Italia porazit druhého chilského soupeře v řadě a vybojoval první titul na turnaji kategorie Masters od roku 2021. V italském Římě si v nedělním finále poradil se světovou čtyřiadvacítkou Nicolasem Jarrym, jehož porazil za hodinu a 43 minut po setech 6:4, 7:5.

Prvního Chilana zdolal Zverev v semifinále, v němž zastavil jízdu Alejandra Tabila. Zatímco toho porazil až po obratu 1:6, 7:6(4), 6:2, tak finále proti jeho krajanovi Nicolasovi Jarrymu měl od počátku pevně pod kontrolou.

Zverev na římské antuce nečelil v neděli ani jednomu brejkbolu a soupeři nedal ani náznakem příležitost ve finále uspět. Sám byl naopak na returnu velmi aktivní, vypracoval si hned devět brejkbolů a v obou sadách jednou prorazil Jarrymu servis.

V prvním setu obral Zverev Chilana o servis v desátém gemu a také ve druhé sadě si počkal až do koncovky. Zápas zakončil ve dvanáctém gemu na returnu, když prvně nevyužil dva mečboly v desáté hře.

Zverev naposledy triumfoval na turnaji kategorie Masters v roce 2021, kdy vyhrál v Cincinnati. Od té doby vyhrál v roce 2023 tituly v Hamburku a Čcheng-tu, což byly turnaje kategorie ATP 500 a 250. Celkově vybojoval svou 22. trofej na okruhu ATP a ve světovém žebříčku se posune na čtvrté místo před Daniila Medveděva.