Štefková po konci v Melbourne: Zapíšu si to a příště budu vědět, jak na ni!

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: První ochutnávka Australian Open skončila pro Barboru Štefkovou ve druhém kole kvalifikace. Ani tentokrát ale od postupu nebyla daleko, když vyhrála první set. Pak ji ale Američanka Bradyová přehrála. „Udělala jsem tady docela slušný výsledek. I tohle byl dobrý zápas, jen se špatným koncem,“ řekla mladá Češka, která ani po porážce neztratila nic ze svého optimismu.

Štefková vlétla do utkání nabuzená přesvědčivou čtvrteční výhrou v prvním kole. Američanka ji sice sebrala podání, to si ale česká hráčka hned vzala zpět a nakonec získala sadu v tiebreaku. „V prvním setu jsem chodila aktivněji do returnu, párkrát se mi to podařilo dobře vyblokovat. Hlavně když jsem míč dostala do výměny, tak jsem ji většinou uhrála,“ popisovala úspěšnou první sadu.

Jenže pak se drsná Američanka začala zlepšovat. „Ona celý zápas hrozně dobře servírovala. Postupem zápasu se celkově zlepšovala, servis udržovala na stejné úrovni, takže se to potom obrátilo,“ řekla Štefková, jejiž servis šel naopak dolů. „První a druhý set byl v pohodě, ve třetím setu už to procento nebylo tak vysoké, jak by mělo být. Tím pádem ona na mě z druhého hned tlačila.“

Podání Bradyové byla v některých chvílích opravdu těžko odvratitelná a Američanka si jimi nahnala dost vítězných míčků. „Věděla jsem, že hraje spíš takový chlapský tenis a že má i takový servis. Základní informace jsem z internetu měla, ale to není takové, jako když ji vidíte naživo,“ popisovala Češka svou přípravu na zápas.

S Bradyovou totiž ještě nikdy nehrála a nestihla si její hru prohlédnout ani v Melbourne, protože první kolo kvalifikace hrály obě ve stejnou dobu. „Ale zapíšu si to a příště už budu vědět,“ smála se Štefková.

Své první vystoupení na Australian Open nakonec i přes zklamání brala pozitivně: „Samozřejmě jsem chtěla postoupit co nejdál, ale udělala jsem tady docela slušný výsledek. I tohle byl dobrý zápas, jen se špatným koncem. Cítila jsem se fyzicky dobře, jen škoda, že to nedopadlo. Příště!“

►►►

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN PRVNÍ (10. ledna)

Pavlásek nadějí českého tenisu: Na Australian Open chci do třetího kola, říká

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN DRUHÝ (11. ledna)

Měl jsem na to, mrzelo Koláře po prohře v kvalifikaci Australian Open

Boj s nervozitou i ptactvem. Podmínky jsou v Melbourne specifické, přiznal po vítězství Šátral

Každý se na mě chce vytáhnout, ví Štěpánek po úvodu v Melbourne. S Pospisilem by rád vyhrál grandslam

Až zemřu, vezměte mě do Melbourne. Jak Australian Open zapaluje prosluněnou metropoli

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN TŘETÍ (12. ledna)

Ve středu nevěřila, ve čtvrtek hrála – a vyhrála. Krejčíková v Melbourne mile překvapila

Štefková a „její“ Austrálie: Teplo, pohoda a sluníčko – recept na úspěch

Byla jsem tam ochotná umřít, smála se Hradecká po postupu v Melbourne

Porážka v Melbourne? Martincová chce rychle zapomenout a hledá nového kouče

Neuvěřitelný boj, Štěpánek řval jako lev. Potřebuju si zanadávat, říká

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN ČTVRTÝ (13. ledna)

Štefková po konci v Melbourne: Zapíšu si to a příště budu vědět, jak na ní!