Byla jsem tam ochotná umřít, smála se Hradecká po postupu v Melbourne

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Všem zatrnulo, když Lucie Hradecká odešla po vítězném prvním setu kvalifikačního zápasu na Australian Open do šatny. Medical time... Čekalo se a česká tenistka se dlouho nevracela. Situaci šla zkontrolovat i její soupeřka, Němka Lottnerová. Ta následně pokývla na rozhodčí – Hradecká to nevzdá.

„Nad tím jsem ani chvíli nepřemýšlela,“ řekla po druhém vítězném setu šťastná Hradecká v rozhovoru pro Tenisový svět. První sadu vyválčila v tiebreaku, tu druhou pak vyhrála 6:4 a chystá se na další kolo.

Hlavní úkol je teď jasný – dát bolavou nohu do pořádku během turnaje, na kterém se Hradecká představí tradičně také ve čtyřhře. Čtvrteční zápas dohrála po ošetření s obvázaným stehnem. „Teď budu ledovat a ledovat, je potřeba si hlavně odpočinout,“ přikývla česká tenistka.

„Už v tom tiebreaku jsem se soustředila hlavně na to, aby se s nohou nic nestalo. Ale byla jsem tam prostě ochotná umřít,“ usmívala se po vítězství nad mladou Němkou. Potvrdila tím, že na dvouhru letos rozhodně nehodlá zanevřít.

Ve své kariéře se deblová specialistka pohybovala v žebříčku singlu i na 41. místě a letos by ráda vylepšila svoji dosavadní 169. pozici. „Určitě chci do stovky, abych mohla hrát grandslamy rovnou v hlavní soutěži,“ potvrdila.

I proto byla Hradecká ochotná zariskovat a zápas se zatejpovanou nohou dohrát. Zatím se ukazuje, že rozhodnutí to bylo správné a čtyřhra po boku dvacetileté Kateřiny Siniakové není v ohrožení.

Siniaková? Vynikající hráčka, jde do všeho naplno

Nový deblový pár může právem pomýšlet na vysoké mety. O úspěších Hradecké není potřeba dlouze rozprávět – dvojnásobná grandslamová vítězka spojila síly se Siniakovou, vycházející hvězdou českého tenisu, která loni na French Open došla ve čtyřhře až do semifinále.

To však ještě hrála s Barborou Krejčíkovou. Jenže obě hráčky se na novou sezonu nedohodly, a tak Siniakovou kontaktovala právě Hradecká. „Když jsem se rozešla s Andreou (Hlaváčkovou), přemýšlela jsem, co dál, a zajímala se, jaké holky jsou volné. Nechtěla jsem určitě nikomu žádnou dvojici trhat,“ popisovala Hradecká výběr nové parťačky.

„Katka je mladá a vynikající hráčka, do všeho jde naplno,“ pochvaluje si Hradecká. Čtyřhra na Australian Open začíná příští týden. Jestli se Hradecká představí i v hlavní soutěži singlu, začne být jasnější v noci ze čtvrtka na pátek, kdy přibližně o půlnoci začne její třetí kvalifikační kolo proti Jelizavetě Kuličkovové.