Kerberová je první na světě, takže bude asi dobrá, říká Plíšková s úsměvem

- Jakub Slunečko, Jan Havlovic

Australské slunce v Melbourne Kristýně Plíškové evidentně svědčí. Na úvodním grandslamu letošní sezony zdolala poprvé ve své kariéře Rumunku Beguovou a vybojovala si svou premiérovou účast ve třetím kole na Australian Open. Nyní jí však čeká těžká zkouška, ta nejtěžší možná – světová jednička, Angelique Kerberová.

Do utkání s Rumunkou Beguovou vstupovala Kristýna Plíšková s vědomím, že předchozí dva vzájemné duely prohrála, avšak byla si rovněž vědoma své dobré formy, kterou dokázala v zápase prodat. „Bylo dost větrno, takže jsem ráda, že jsem zápas ukončila po druhém setu,“ přiznala 58. hráčka světového žebříčku po vítězném zápase. 

Nebýt však zvládnutého tiebreaku v koncovce druhé sady, mohla Plíšková strávit ve větrném počasí daleko více času. „Snažila jsem se myslet na každý bod. Ve větru není čas moc přemýšlet. Zaváháte a jste v háji. Proběhlo mi hlavou, že jsem tady (proti Puigové) loni měla tři mečboly,“ připomněla rodačka z Loun loňský dramatický zápas, po kterém skončila její cesta ve druhém kole. Historie se naštěstí neopakovala, a tak si Plíšková zahraje poprvé ve své kariéře ve třetím kole Australian Open. „Myslím si, že mám určitě víc než na třetí kolo. Ale los je těžký. Uvidíme, jak se s tím poperu.“

Ano, los je skutečně velmi těžký, neboť českou tenistku čeká světová jednička, Angelique Kerberová. „Nikdy jsem s ní nehrála. Ale je první na světě, takže asi bude dobrá,“ míní vítězka turnaje v Taškentu. Plíšková se bude snažit zjistit co nejvíce informací o své další soupeřce od sestry Karolíny, která se utkala s Němkou již osmkrát, naposledy ve finále loňského US Open. „Teď není na mobilu, tak snad se brzy připojí. Už dnes její výkon komentovala, když jsme na ní koukaly.“

Kerberové začátek sezony nevychází dle představ, a tak dle Plíškové šance na vítězství rozhodně existuje. „Viděla jsem pár zápasů a je k poražení. Není jako Serena, která kdysi válcovala všechny. Možná není ve své kůži, ale sebevědomí jí bude růst a je velká bojovnice, takže to tam jen tak nenechá,“ věští rodačka z Loun, která se výrazně zlepšila při hře na síti, což by mohl recept i v zápase s Kerberovou. „Voleje jsem zlepšila, pilovala jsem je celou zimu. Na síť chodím častěji, ne jenom jako na výlet,“ dodala česká tenistka na závěr. 

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

 

? @aratayamaoka

Fotka zveřejněná uživatelem Kristyna Pliskova (@kristynapliskova),Led 18, 2017 v 1:17 PST

Středa 18. 1.

Úterý 17. 1.

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Pondělí 16. 1.

Pít, či nepít? Murray prožíval dilema s neznámou lahví

Z horka málem padla, na kurt běžel doktor. Sundalo mě to, přiznala Kristýna Plíšková

Rychle, bezbolestně, na krásu se nehraje. Berdych utekl vedru a postupuje

Už se našlo! Štěpánek získal video svého životního úderu

Zklamání? Jenom mě to posílí, říká Siniaková. Příště chce hrát se Šarapovovou

Nemít pocit, že mohu vyhrávat, tak doma rybařím, prohlásil Nadal