Zděšené Rusce v Madridu ukradli z účtu peníze. Žádné platby jsem nepotvrdila, zlobí se

- Jan Vojkůvka

Ruská tenistka Maria Timofejevová nemá se Španělskem nejlepší zkušenosti. Už na konci minulého roku byla dle svých slov v této zemi okradena a nyní se tak stalo znovu. Z účtu jí mělo zmizet přes 10 tisíc eur (250 tisíc korun). Jakmile to zjistila, nechala si zablokovat konto a záležitost předala policii.

Timofejevová na svém Instagramu přiznala, že se „vyděsila“, když zjistila, že jí z bankovního účtu náhle zmizelo více než 10 000 eur. Dvacetiletá Ruska byla na začátku tohoto týdne vyřazena Harriet Dartovou ve finálovém kole kvalifikace na Mutua Madrid Open.

Několik dní po zápase Timofejevová prozradila, že byla ve španělské metropoli podruhé během pouhých šesti měsíců okradena. Vysvětlila, že si všimla několika nerozpoznaných transakcí na svém bankovním účtu, přestože platební kartu měla po většinu pobytu u sebe.

„Po šesti měsících jsem zpátky ve Španělsku a znovu mě okradli. Takže bych se chtěla podělit o svůj příběh a opravdu bych potřebovala radu od lidí, kteří se možná už v podobné situaci ocitli, nebo kteří vědí, jak se to mohlo stát,“ uvedla na Instagramu.

„V posledních dnech někdo z mého bankovního účtu utrácel peníze a utratil něco přes 10 000 eur. Jsem z toho vyděšená, protože nevím, jak se to mohlo stát. Fyzicky jsem měla kartu většinu času u sebe, kromě jedné epizody, kdy jsem ji nechala v pokoji, zatímco pokojské hotelu, kde jsem ubytovaná, uklízely,“ stěžovala si. Karta a žádné osobní věci však z pokoje nezmizely, tudíž neměla žádné podezření.

Timofejevová také uvedla, že kartu použila pouze při platbě za hotelový pokoj pro svého trenéra a ve Španělsku ani nepoužila bankomat. Zároveň sdělila, že pokud by zloději použili kartu pro platby na internetu, potřebovali by vedle detailů karty také potvrzovací kód z jejího telefonu. Jí samotné však žádný takový kód nepřišel, takže neměla o machinacích s jejím účtem vůbec ponětí.

„Okolnosti jsou šílené a nevím, jak se to mohlo stát. Pokaždé, když přijedu do Španělska, tak se něco stane. Dávejte si na lidi ve Španělsku a tyto situace pozor. Začíná se to vymykat kontrole,“ dodala rozmrzele osmifinalistka letošního Australian Open.