Zubr Cup 2016: Kilnarová si finále v Přerově nezahraje

- Jan Havlovic

Přerovský turnaj Zubr Cup se blíží ke svému konci a zná již obě finalistky dvouhry. Monika Kilnarová bohužel nestačila na ukrajinskou kvalifikantku Anastasiji Zaryckou a podlehla ve dvou setech. V čistě slovenském souboji přehrála Lenka Juríková svoji krajanku Janu Jablonovskou. Ve čtyřhře se z turnajového prvenství raduje domácí Vendula Žovincová se Slovenkou Janou Jablonovskou.

Poslední českou zástupkyni ve dvouhře přerovského turnaje byla Monika Kilnarová, velká naděje českého tenisu. V dnešním semifinále se Monika utkala s ukrajinskou kvalifikantkou Anastasijí Zaryckou, na kterou však nestačila a po prohře ve dvou setech, 6:7(5) a 2:6 si o vítěznou trofej v Přerově nezahraje. Úvod první sady si obě hráčky nedokázaly držet svá podání, totéž se opakovalo i v závěru úvodního dějství a tak poměrně logicky rozhodl o vítězce prvního setu tiebreak, ve kterém byla úspěšnější Zarycká. Začátek druhé sady vyšel lépe Ukrajince, která hned v první hře připravila Kilnarovou o její servis. Češka sice dokázala ve čtvrté hře oplatit soupeřce stejnou mincí, jenže vzápětí o podání opět přišla a Zarycká poté již náskok udržela až do konce zápasu.

Ryze slovenský souboj byl k vidění v prvním semifinále přerovského turnaje. Do utkání vstoupila lépe Jana Jablonovská, která v důležité jedenácté hře dokázala svou soupeřku brejknout, zisk první sady následně potvrdila při vlastním servisu. Dvacetiletou slovenskou hráčku však ve druhém setu začal zlobit servis, čehož dokázala Lenka Juríková využít a srovnala stav zápasu. Pětadvacetiletá slovenská tenistka pokračovala ve zlepšeném výkonu i během třetího setu, který ovládla rovněž poměrem 6:2 a stala se první finalistkou přerovského turnaje!

Vítězkami čtyřhry v Přerově se stal česko-slovenský pár Vendula Žovincová, Jana Jablonovská, který ve finále přehrál domácí dvojici Kristýna Hrabalová, Nikola Tomanová ve dvou setech, 6:2 a 7:6 (4). 

Semifinále dvouhry

Lenka Juríková (3) (SVK) - Jana Jablonovská (SVK) 5:7, 6:2, 6:2
Anastasia Zarycká (UKR) - MONIKA KILNAROVÁ  7:6(5), 6:2

Finále čtyhry

Jana Jablonovská (SVK), VENDULA ŽOVINCOVÁ (1) - KRISTYNA HRABALOVÁ, NIKOLA TOMANOVÁ (2)  6:2, 7:6 (4)

16.6. Zubr Cup 2016: Do semifinále pronikla Kilnarová, vyřadila Magdalenu Pantůčkovou

15. 6. Zubr Cup 2016: Do druhého kola proklouzlo devět Češek. Dál jdou čtyři

14. 6. Zubr Cup 2016: Sestry Pantůčkovy nezaváhaly, dál prošly další čtyři Češky

13. 6. Zubr Cup 2016: Kladivová vybojovala první bod do žebříčku, dál jdou i Kolářová a Šumová 

12. 6. Zubr Cup 2016: Do hlavní soutěže postoupilo z finálového kola kvalifikace kvarteto Češek

11. 6. Zubr Cup 2016: Sobotní tenisový maraton v Přerově představí 25 českých hráček