Zubr Cup 2016: Do semifinále pronikla Kilnarová, vyřadila Magdalenu Pantůčkovou

- Jan Vojkůvka

Zubr Cup v Přerově pomalu míří do svých finálových kol. Ve čtvrtek byly na program čtvrtfinálové duely, ve kterých se nedařilo nasazené jedničce - Gabriele Pantůčkové, která skončila na raketě Ukrajinky Zarycké!

První nasazená Gabriela Pantůčková vstupovala do čtvrtfinále v roli favoritky, neboť proti rodačce z Prahy stála ukrajinská kvalifikantka Anastasia Zarycká. Svěřenkyni Jiřího Hermana se však nedařilo dle představ, dobře hrající Ukrajinka ovládla první sadu v poměru 6:2. Zarycká i ve druhém setu pokračovala v dobrém výkonu, za stavu 5:3 zaváhala při vlastní servisu a dovolila své soupeřce se pokusit o návrat do zápasu. Pantůčková však šanci nevyužila a své podání ztratila. Zarycká v semifinále narazí na Moniku Kilnarovou.

Roli čtvrté nasazené nedokázala potvrdit Magdalena Pantůčková, jež si zahrála s Monikou Kilnarovou. Šestnáctiletá Kilnarová svou o rok starší soupeřku především uservírovala. Podání bylo u hráčky, startující na divokou kartu, velmi silnou zbraní a to i přesto, že přišla hned ve druhém gemu první sady o servis. Ve zbytku zápasu totiž nezaváhala, Pantůčkovou do příliš šancí na returnu nepouštěla a naopak sama dokázala v klíčových okamžicích obrat svou krajanku o její podání. "Snažila jsem se hrát velmi trpělivě, což fungovalo," řekla zápas velká naděje českého tenisu.

Vítězství 6:4, 6:2 se rodilo 83 minut a pro mladičkou Kilnarovou je postup do semifinále doposud největším úspěchem kariéry mezi dospělými. Mezi juniorkami patří české tenistce výborná 42. pozice.

Petra Krejsová se do semifinále turnaje v Přerově nepodívá. Ve čtvrtfinále se pětadvacetiletá česká tenistka utkala se stejně starou Lenkou Juríkovou. Slovenská tenistka vstupovala do zápasu v roli favoritky, nicméně Krejsová v Přerově předváděla velmi solidní výkony. To však v dnešním utkání česká tenistka nepotvrdila. "Spokojená určitě nejsem, neboť jsem prohrála. Utkání jsem také nezvládla psychicky, neboť jsem v důležitých momentech zápasu nebyla schopna dohrát výměnu do konce," svěřila se Krejsová po utkání v rozhovoru pro náš web. Juríková však potvrdila papírové předpoklady a po setech 6:3, 7:5 si zajistila postup do semifinále, ve kterém se střetne s krajankou Janou Jablonskou.

Vůbec první postupující do semifinále se stala Slovenka Jana Jablonovská, která si hladce poradila s Polkou Patrycjou Polanskou. Polanská v utkání uhrála pouhé dva gemy a Jablonovské nebyla rovnocennou soupeřkou. Pro dvacetiletou tenistku je to první postup do semifinále od září 2014.

 

Čtvrtfinále Zubr Cupu
GABRIELA PANTŮČKOVÁ - Anastasia Zarycká (UKR) 2:6, 4:6
MAGDALENA PANTŮČKOVÁ - MONIKA KILNAROVÁ 4:6, 2:6
PETRA KREJSOVÁ - Lenka Juríková (SVK) 3:6, 5:7
Jana Jablonovská (SVK) - Patrycja Polanská (POL) 6:1, 6:1

Semifinále čtyřhry
Jana Jablonovská (SVK), VENDULA ŽOVINCOVÁ (1) – TEREZA KOLÁŘOVÁ, SABINA MACHALOVÁ (4) 6:1, 6:4
Paulina Czarniková, Patrycja Polanská (obě POL) (3) – KRISTYNA HRABALOVÁ, NIKOLA TOMANOVÁ (2) 3:6, 0:6

15. 6. Zubr Cup 2016: Do druhého kola proklouzlo devět Češek. Dál jdou čtyři

14. 6. Zubr Cup 2016: Sestry Pantůčkovy nezaváhaly, dál prošly další čtyři Češky

13. 6. Zubr Cup 2016: Kladivová vybojovala první bod do žebříčku, dál jdou i Kolářová a Šumová 

12. 6. Zubr Cup 2016: Do hlavní soutěže postoupilo z finálového kola kvalifikace kvarteto Češek

11. 6. Zubr Cup 2016: Sobotní tenisový maraton v Přerově představí 25 českých hráček