Modlíme se za vás! Tenisté vyjadřují podporu obětem lasvegaského masakru

- Jan Vojkůvka

Zpráva o teroristickém útoku na návštěvníky countryového festivalu v Las Vegas zasáhla mnoho lidí. Obětem i pozůstalým téměř okamžitě začaly vyjadřovat soustrast a podporu celebrity z celého světa. Tenisové hvězdy nevyjímaje. Na sociálních sítích se zejména hráči a hráčky původem ze Spojených států vyjádřili k tragické události, kterou nepřežilo nejméně 58 lidí. „Jsme s vámi v našich myšlenkách a modlitbách. Zůstaňte silní,“ vzkázal Jack Sock.

Poté, co čtyřiašedesátiletý Stephen Paddock spustil palbu do davu na hudebním festivalu, na místě byla také britská tenistka Laura Robsonová. Ta na svém twitteru ujistila, že je v pořádku. Děsivý masakr, který nepřežilo 58 obětí a zraněno bylo přes 500 lidí, sice přežila, ale zanechal v ní hluboký šok.

V šoku byli i ti, kteří se v oblasti Strip nenacházeli. Bývalý tenista Mardy Fish měl původně v plánu na festival vyrazit, na poslední chvíli se ale rozhodl zůstat doma, jelikož jeho syn onemocněl. „Je to šílené. Měli jsme tam být, ale můj syn na poslední chvíli onemocněl. Modlím se za všechny, co tam jsou,“ napsal na svém twitteru.

Svou podporu i tiché modlitby do Las Vegas poslali účastník Laver Cupu Jack Sock či jeho krajanky Christina McHaleová, Shelby Rogersová či Nicole Gibbsová.

Kanaďanka Genie Bouchardová přiznala, že kvůli zprávě o střelbě plakala. „Mé srdce je s vámi,“ dodala.

„V jaké fázi se nachází bezpečnost lidí kromě toho, že mají tak snadný přistup ke zbraním?“ ptá se na svém profilu Australan Sam Groth. „Devastující zpráva. Modlím se za všechny ve Vegas,“ přidal se Kyrgios.