Ostra Group Open: Otočka z 1:5 ve třetím setu! Šampionem se po neskutečném obratu stal Džumhur

- Jan Vojkůvka

Challenger Ostra Group Open vyvrcholil v neděli finálovým zápasem ve dvouhře. Bosenský tenista Damir Džumhur prohrával ve třetím setu s Němcem Henrim Squirem už 1:5, nakonec se mu ale po neskutečném obratu povedlo ukořistit vítězství 6:2, 4:6, 7:5 a stal se ostravským šampionem.

Třiadvacetiletý Squire, jenž letos vyhrál svůj první challenger na domácí půdě v Hamburku, se nejspíš už viděl jako vítěz nejcennější trofeje své kariéry. K vítězství měl nakročeno skutečně výrazně, vedl v rozhodujícím dějství 5:1, měl dva brejky k dobru a nasazenou jedničku zcela jasně přehrával.

Jako by ale v tu chvíli z bývalého 23. hráče světa Damira Džumhura spadla nervozita. Věděl, že nemá co ztratit, a tak začal hrát uvolněně. A najednou to šlo!

Squire svůj náskok dvou brejků prohospodařil. A nejen to. Džumhurovi se povedlo získat šest gemů v řadě, čímž otočil třetí set a strhnul vítězství na svou stranu!

Jednatřicetiletý bosenský tenista, který by se rád vrátil do první světové stovky, vyhrál svůj druhý challenger v této sezoně. V Ostravě navázal na prvenství ze začátku dubna, kdy vyhrál antukovou akci v italské Barlettě.

Šampion hned tří turnajů ATP, jenž vypadl z první světové stovky před čtyřmi lety a od té doby marně hledá cestu zpět, se díky ostravskému titulu posune na 129. místo světa.

Ostra Group Open by Purposia, Ostrava (muži, CZE, 74 825 EUR, antuka)
Finále dvouhry
Damir Džumhur (BIH, 145.) – Henri Squire (GER, 235.) 6:2, 4:6, 7:5