Vondroušová na drtivé vítězství nad Rogersovou nenavázala. Padla s ruským supertalentem

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová schytala pro třetí kolo Mutua Madrid Open velmi těžkou soupeřku. Na druhé straně dvorce stála stále teprve šestnáctiletá Mirra Andrejevová, která je považována za jeden z největších talentů současného ženského tenisu. Česká tenistka nakonec nedokázala hře mladé Rusky čelit a prohrála 5:7, 1:6.

Už před začátkem střetnutí třetího kola bylo zřejmé, že Vondroušovou nečeká nic snadného. Tomu odpovídaly i predikce expertů či kurzy sázkových kanceláří, podle nichž byla česká hráčka pouze mírnou favoritkou, šance na úspěch byly spíš vyrovnané.

Vondroušová se v Madridu velmi příjemně rozehrála ve druhém kole, v němž přejela Shelby Rogersovou 6:1, 6:3, a šla do zápasu s Andrejevovou odhodlaná na svůj výkon navázat. S nepřízní losu pak bojovala statečně, což ale nakonec nestačilo.

České tenistce se v prvním setu povedlo stáhnout ztrátu dvou brejků a otočila z 2:4 na 5:4. Posléze ale přestala hru Andrejevové stíhat. Od výše zmíněného skóre v prvním setu uhrála ve zbytku utkání už jen jeden gem a prohrála za 76 minut 5:7, 1:6. Mladá Ruska díky tomu obhájila loňské osmifinále a v dalším kole se může těšit na souboj s Italkou Jasmine Paoliniovou.

Jelikož v minulé sezoně skončila Vondroušová v Madridu už ve druhém kole, dokázala svůj výsledek navzdory brzkému vyřazení vylepšit a žádné bodové ztráty v žebříčku nezaznamená. Po výtečných výkonech ze Stuttgartu, kde postoupila do semifinále, si však představovala přeci jen o něco lepší výsledek.

Další šanci dostane za necelé dva týdny na dalším turnaji kategorie WTA 1000 v Římě, kde bude patřit opět mezi osmičku nejvýše nasazených hráček.