Tenisová hvězda přežila masakr v Las Vegas. Děsivé, řekla po útoku

- Jan Vojkůvka

Hudební festival v Las Vegas se stal místem jedné z největších tragédií v dějinách Spojených států. Na koncertu countryové hudby v noci na pondělí muž vyzbrojený automatickou puškou zabil nejméně padesát lidí a dalších více než dvě stě zranil. V centru tragédie se ocitla i britská tenistka Laura Robsonová.

„Jsem v pořádku,“ napsala na svém twitteru v odpovědi jednomu ze svých fanoušků, který si o ní dělal starost. „Byli jsme tam... V první chvíli to znělo jako ohňostroj, pak najednou začali všichni utíkat. Bylo to děsivé,“ popsala bezprostředně situaci.

Pachatel, který byl identifikovaný jako 64letý Stephen Paddock, zahájil palbu do davu návštěvníků z 32. podlaží přilehlého hotelu Mandalay Bay, kolem něhož countryový festival probíhal. Střílet začal ve 22:30 tamního času. Na místo okamžitě dorazili zachranáři i policisté. Útočník se nakonec sám zastřelil.

„Všichni jsme v šoku,“ uvedla dále Robsonová. „Můj kamarád, který byl hlouběji v davu, se snažil pomáhat těm, kteří byli postřeleni,“ dodala.

Třiadvacetiletá tenistka, která jen pár minut před útokem umístila na svůj Instagram fotografii z koncertu (fotku posléze stáhla, pozn. redakce) vyšla z útoku bez zranění, další ale takové štěstí neměli. Podle svědků byly vypáleny stovky výstřelů, než se podařilo Paddocka zastřelit a na místě zůstalo nejméně padesát mrtvých.