Spanilá jízda pokračuje! Sára Bejlek přejela Kruegerovou a prošla do premiérového osmifinále

- Jan Vojkůvka

Sára Bejlek předvedla ve třetím kole Mutua Madrid Open parádní výkon a vybojovala postup do svého premiérového osmifinále na tak prestižním turnaji. Na španělské antukové tisícovce přejela Američanku Ashlyn Kruegerovou za 72 minut po setech 6:3, 6:1, když se hned pětkrát prosadila na returnu!

Spanilá jízda osmnáctileté Sáry Bejlek v Madridu pokračuje, když si česká tenistka zajistila účast i během druhého týdne tamní hlavní soutěže. Poté, co v kvalifikaci vyřadila Yaninu Wickmayerovou a Paj Čuo-suan, tak v hlavní soutěži ukořistila dva skalpy hráček z Top 50, přičemž se jednalo také o její první dvě výhry na nejvyšším okruhu.

V prvním kole otočila skóre proti Anně Blinkovové a ve druhé rundě dokázala ve dvou setech porazit světovou pětadvacítku Annu Kalinskou! Díky tomu se v neděli mohla postavit na kurt k zápasu s devatenáctiletou Ashlyn Kruegerovou ve třetím kole Mutua Madrid Open. A předvedla suverénní výkon!

V prvním setu Bejlek čelila celkem třem brejkbolům Kruegerové v maratonském třetím gemu, v němž dokázala nakonec přes osm shod podání udržet. A zatímco další příležitost Američance nenabídla, v šestém gemu prorazila soupeřce podání a úvodní dějství zdárně dopodávala.

Povzbuzena tímto úspěchem vletěla česká tenistka do druhé sady brejkem hned v prvním gemu, který potvrdila čistou hrou. I v dalších gemech na returnu pokračovala v nátlakové hře a prorazila servis Kruegerové ještě třikrát, přičemž jediný gem soupeřce povolila ve čtvrté hře, kdy poprvé a naposledy ztratila vlastní podání.

Postup do osmifinále se výrazně promítne v pořadí talentované české tenistky, která má zajištěn posun na 110. místo. O další vylepšení svého maxima se pokusí ve svém největším utkání kariéry proti Kazachstánce Jeleně Rybakinové, se kterou bude hrát buď v pondělí, nebo v úterý.