Challenger v Popradu: Martin si finále nezahraje, z turnaje vypadl i Kližan

- Jan Havlovic

Popradský challenger dospěl již do své semifinálové fáze. V úvodním pátečním duelu nestačil domácí Andrej Martin na druhého nasazeného hráče Horacia Zeballose, kterému podlehl dvakrát 3:6. Nevedlo se ani nejvýše nasazenému Martinu Kližanovi, jenž podlehl ve třech sadách Geraldu Melzerovi z Rakouska.

Andrej Martin si letošní první finále na okruhu nezahraje, když podlehl Horaciu Zeballosovi z Argentiny dvakrát 3:6. Úvod zápasu přitom slovenskému tenistovi vyšel, když se rychle ujal vedení 2:0, jenže Zeballos následně prokázal, proč je hráčem světové stovky a nepříznivý vývoj první sady dokázal otočit. Druhý set po vyrovnaném začátku získal na svou stranu rovněž hráč jihoamerického původu a po výhře ve dvou setech si podruhé v sezoně zahraje finále turnaje kategorie challenger. 

Na centrálním dvorci posléze neuspěla ani domácí hvězda Martin Kližan. Ten se vrací k tenisu po zranění, dosud však převáděl v Popradu velmi solidní výkony. Zatímco si však ve včerejším čtvrtfinále dokázal poradit s loňským vítězem turnaje Adamem Pavláskem, v pátek už byl Rakušan Gerald Melzer nad Slovákovy síly, ačkoliv v duelu nebyl favoritem. Hráč, kterému patří v žebříčku 120. pozice, zahájil zápas vyhranou první sadou v poměru 6:3, Kližan následně díky lépe zvládnuté koncovce druhého dějství srovnal po výsledku 7:5 stav setů na 1:1. Ve třetí sadě pak ale turnajová jednička nezvládla dopodávat utkání za stavu 4:5. Kližan se dostal do nepříznivého stavu 0:40, poté zvládl dva mečboly odvrátit, ten poslední už ale nikoliv. 

Semifinále challengeru v Popradu

Andrej Martin (SVK) - Horacio Zeballos (ARG)  3:6, 3:6
Martin Kližan (SVK) - Gerald Melzer (AUT) 3:6, 7:5, 4:6

16.6 Challenger v Popradu: Pavlásek nestačil na Kližana, Dlouhý je v deblu ve finále

15.6. Challenger v Popradu: Pavlásek je po české bitvě ve čtvrtfinále, zahraje si s Kližanem

14. 6. Challenger v Popradu: Pavlásek se raduje z postupu, uspěl i Staněk

13. 6. Challenger v Popradu: Šátral na Zeballose nestačil

12. 6. Challenger v Popradu: Melzer do zápasu s Mertlem nenastoupil, Michnev nestačil na Marterera

11. 6. Challenger v Popradu: Mertl si zahraje o hlavní soutěž s Melzerem, Minář uhrál jedno kolo