Třetí finále v řadě, druhý titul! Klimovičová si znovu podmanila Solarino

- Jan Vojkůvka

Devatenáctiletá Linda Klimovičová (na snímku vlevo) je v italském Solarinu nezastavitelná. Česká tenistka na turnaji ITF W25 triumfovala už minulý týden a v neděli na své prvenství dokázala navázat. Ve finále porazila hladce ve dvou setech 6:2, 6:3 domácí Lisu Pigatovou. Pro mladou Češku se jedná už o třetí letošní titul, poprvé zvítězila v únoru v egyptském Šarm aš-Šajchu.

Forma Lindy Klimovičové je v závěru sezony parádní. Už na konci října se prokousala do finále na egyptském turnaji v Šarm aš-Šajchu, kde nakonec v souboji o titul prohrála s Řekyní Valentini Grammatikopoulouovou. Po přeletu do Itálie však už jen a pouze vítězí!

Minulý týden na pětadvacítce v Solarinu zvládla dokonce šest zápasů, protože musela nastoupit do finále kvalifikace. V průběhu turnaje ztratila dva sety a ve finále porazila ve třech sadách Emilii Lindhovou Gallagherovou z Velké Británie.

Přemožitelku pak Klimovičová nenašla ani tento týden, přičemž ve stejném dějišti tentokrát ztratila jen jednu sadu a ve finále přejela domácí Pigatovou za hodinu a 23 minut.

Klimovičová v prvním setu dvorci vládla a dvěma brejky nedala Pigatové šanci na odpor. I do druhého dějství vstoupila česká tenistka mnohem lépe než soupeřka a prorazila jí servis hned v prvním gemu. Pigatová pak ve druhé hře zapsala na konto rebrejk, ale to byl její jediný úspěch na returnu v celém utkání. Od stavu 2:3 získala Češka čtyři gemy v řadě a zápas zakončila na příjmu.

Zatímco v novém vydání žebříčku se Klimovičová poprvé podívá do čtvrté stovky světa, jelikož se jí připíšou body za triumf z minulého týdne, za titul z tohoto týdne obdrží česká tenistka body až na konci listopadu. V žebříčku WTA se následně vyhoupne poblíž 320. místa.