Roland Garros: Čtyřhru má jistou šest Čechů, čtyři další jsou pod čarou

- Marek Bartošík

Pořadatelé grandslamového Roland Garros zveřejnili startovní listiny pro čtyřhru mužů i žen. Do zmíněných soutěží zasáhne minimálně šest českých zástupců, z toho čtyři ženy a dva muži. K největším favoritkám by měly patřit Kateřina Siniaková s Američankou Townsendovou a Barbora Krejčíková s Němkou Siegemundovou.

Nejlepší český deblista Adam Pavlásek spojí na Roland Garros stejně jako loni síly s Uruguaycem Arielem Beharem. Sehraná dvojice už má na kontě dvě grandslamová čtvrtfinále (Wimbledon 2023, Australian Open 2024). Na pařížské antuce by ráda navázala na nedávnou jízdu do finále Masters v Madridu.

Tomáš Macháč se přihlásil společně se svým čínským kamarádem Č'-čenem Čangem. Jejich úspěšná spolupráce zatím přinesla postup do semifinále Australian Open, titul v Marseille a semifinále v Barceloně.

V ženské čtyřhře se objeví Kateřina Siniaková po boku Američanky Taylor Townsendové. Při společné premiéře v Římě skončily Siniaková a Townsendová ve čtvrtfinále.

Barbora Krejčíková, která se Siniakovou bude na přelomu července a srpna obhajovat olympijské zlato v Paříži, se na Roland Garros představí spolu s Němkou Laurou Siegemundovou. Dosavadní spolupráce Krejčíkové a Siegemundové přinesla mimo jiné finálovou účast na tisícovce v Madridu.

Loňské čtvrtfinále budou na pařížské antuce obhajovat Marie Bouzková a Španělka Sara Sorribesová Tormová. Česká teenagerka Linda Nosková zkusí deblové štěstí po boku Slovenky Terezy Mihalíkové.

Další Češi jsou pod čarou, a musí tak doufat v odhlášení žebříčkově lepších dvojic. Miriam Kolodziejová s Annou Siskovou jsou prvními náhradnicemi. Anastasia Detiuc s Ruskou Aminou Anšbovou jsou šesté pod čarou, Petr Nouza a Venezuelan Luis David Martínez jsou desátým náhradním párem.