Duo K+S dorazilo do Sevilly! Cítím se dobře, celý let jsem prospala, pochvaluje si Krejčíková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE SEVILLY – České duo Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková zvládlo hektickou cestu z Turnaje mistryň v mexickém Cancúnu do španělské Sevilly takřka na poslední chvíli. Přesněji večer před úvodním zápasem finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové. Krejčíková v pondělí neváhala a okamžitě vyrazila omrknout místní areál, kde se pokusila alespoň částečně nasát atmosféru nadcházející velké události.

Přesně v okamžiku, kdy bylo definitivně rozhodnuto o vyřazení Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové z letošního Turnaje mistryň, nastal u Češek velký hon za co nejrychlejším přesunem do Sevilly.

Štěstěna se v letenkové loterii usmála na Barboru Krejčíkovou. „Letěli jsme přes noc přímo z Cancúnu do Madridu, což bylo super. Jen těsně jsme stihli následující spoj do Sevilly, a tak jsem moc ráda, že už tu můžu být,“ těšilo držitelku singlového titulu z předloňského French Open.

A hlavně si oddechla, že se může v současnosti soustředit zase jen na tenis. „Bylo to náročné. Ale už jsme pryč a jsem ráda, že se mohu s týmem společně připravovat na zápas,“ řekla sedmadvacetiletá tenistka.

Na rodačku z Ivančice zatím únava z překonání několika časových pásem nedolehla. Toho využila a hned se vydala na stadion La Cartuja, kde se finále Poháru Billie Jean Kingové koná.

„Cítím se dobře. Snažila jsem se celý let prospat, což se mi povedlo. Teď si půjdu zacvičit a podívat se, jak to tady vypadá. Časový posun zvládám lépe z Evropy do Ameriky, opačně je to náročnější. Nicméně se budu snažit co nejdříve aklimatizovat,“ uvedla.

Barbora Krejčíková byla doposud nominována do Poháru Billie Jean Kingové šestkrát. Ve dvouhře a čtyřhře dohromady odehrála šest zápasů, přičemž disponuje bilancí dvou výher a čtyř porážek.