IBG Prague Open: Nouza s Paulsonem ve třech setech udolali německé soupeře, zahrají si o titul

- Redakce

Antukový challenger IBG Prague Open by Moneta Money Bank měl v pátek na programu kompletní semifinále. Dvouhra pokračovala po včerejším vypadnutí Andrewa Paulsona na Spojích bez domácího zastoupení. Jmenovaný Čech je ovšem nadále ve hře ještě v deblu, kde si dnes po boku krajana Petra Nouzy vybojoval postup do finále. A v souboji s Němci Mollekerem a Squirem potvrdily nasazené jedničky roli papírových favoritů.

Nasazené jedničky Petr Nouza s Andrewem Paulsonem si zahrají na domácím turnaji v Praze o turnajový titul. Čeští tenisté v pátečním semifinále udolali německou dvojici Rudolfa Mollekera a Henriho Squira 6:3, 6:7(5), 10:2.

Češi, kteří v prvním setu uspěli na returnu v osmé hře a dějství úspěšně dopodávali, se ve druhé sadě marně snažili prokousat k výhodě brejku. Nakonec musel o osudu setu rozhodnout tiebreak, do něhož Nouza s Paulsonem vstoupili vedením 3:0, pak ale prohráli pět míčků v řadě a byť ještě srovnali na 5:5, tak koncovka jim utekla.

Jak se nevyvedl Nouzovi s Paulsonem tiebreak, tak v supertiebreaku nedali Němcům šanci a deklasovali je 10:2. O titul si zahrají s turnajovými dvojkami Filipem Bergevim a Mickem Veldheerem.

IBG Prague Open by Moneta Money Bank (muži, CZE, 36 000 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Rudolf Molleker (GER, 263.) – Valentin Vacherot (MON, 285.) 6:4, 7:6(5)
Gabriel Debru (FRA, 355.) – Joao Sousa (POR, 269.) 5:7, 6:3, 6:4

Semifinále čtyřhry
F. A. Gómez (ARG), Willis (GBR) – Bergevi (SWE), Veldheer (NED) 2:6, 4:6
NOUZA, PAULSON – Molleker, Squire (oba GER) 6:3, 6:7(5), 10:2