Wimbledon: Bouzková postoupila do semifinále čtyřhry, Pavlásek trápil nasazené jedničky

- Redakce

Marie Bouzková se Španělkou Sorribesovou Tormovou porazily na Wimbledonu 7:6(2) a 7:5 Lauru Siegemundovou s Věrou Zvonarevovou a postoupily do semifinále čtyřhry. Na to bohužel nedosáhl Adam Pavlásek. Nejvýše nasazené duo Wesley Koolhof, Neal Skupski dostali spolu s Uruguaycem Beharem do tří setů, po dobrém výkonu ale nakonec padli. Na dvou největších dvorcích se rozhodlo o zbylých semifinalistech dvouhry. Mezi nejlepší čtyřku se prodrali Daniil Medveděv, Carlos Alcaraz, Aryna Sabalenková a Uns Džábirová. V akci byl rovněž zástup českých juniorů.

Bouzková je v semifinále čtyřhry
Marie Bouzková postoupila na Wimbledonu do deblového semifinále. Spolu se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou Tormovou porazily za dvě a čtvrt hodiny 7:6(2) a 7:5 Lauru Siegemundovou z Německa a Věru Zvonarevovou z Ruska.

V úvodním setu otáčely prvně jmenované vítězky nepříznivý stav 2:5. Manko brejku nabraly také zkraje druhé sady, zvládly ale reagovat rebrejkem. Za stavu 4:4 odvrátily Bouzková se Sorribesovou Tormovou na podání dva brejkboly. Dvanáctý gem pak získaly na příjmu čistou hrou.

„Byl to těžký a vybojovaný zápas, o to více si toho teď ceníme. Je to super pocit. Těší mě, že jsem v deblu navázala na singl. Semifinále na grandslamu pro mě bude nová zkušenost,“ uvedla Bouzková.

V semifinále narazí obě jmenované na turnajové šampionky z roku 2019 Barboru Strýcovou s Su-wej Sie z Tchajwanu.

Pavlásek podlehl nasazeným jedničkám
Deblová mise Adama Pavláska skončila na Wimbledonu ve čtvrtfinále. Český tenista v něm po boku Uruguayce Ariela Behara podlehl 6:4, 2:6 a 3:6 turnajovým jedničkám Wesleymu Koolhofovi a Nealu Skupskimu. Vítězové dvou červnových challengerů dostali favorizovaný nizozemsko-britský pár do tří setů, ve druhém a třetím dějství ale neuspěli ani jednou na příjmu. V závěrečném gemu zápasu neproměnili za stavu 3:5 Pavlásek s Beharem na returnu dva brejkboly.

Bartůňková je ve čtvrtfinále wimbledonské juniorky
Sedmnáctiletá Nikola Bartůňková (348.) postoupila v juniorské části Wimbledonu do čtvrtfinále. Talentovaná Češka přehrála ve středu za hodinu a 13 minut hladce 6:3 a 6:2 domácí Britku Mingge Xuovou (-). O dva roky mladší protivnici připravila Bartůňková v utkání celkem pětkrát o servis, zatímco sama zaváhala na podání jen jednou.

Sabalenková zastavila rozjetou Keysovou
Aryna Sabalenková (2.) ukončila na Wimbledonu letošní travnatou neporazitelnost Madison Keysové (18.). Americkou vítězku generálky v Eastbourne porazila běloruská ranařka za hodinu a půl 6:2, 6:4 a vyrovnala postupem do semifinále své předloňské turnajové maximum.

Džábirová otočila čtvrtfinále s Rybakinovou
Poslední ženskou semifinalistkou letošního Wimbledonu se stala Uns Džábirová (6.). Tunisanka porazila v repríze loňského finále 6:7(5), 6:4 a 6:1 úřadující turnajovou šampionku Jelenu Rybakinovou (3.) z Kazachstánu. V Londýně si bývalá světová dvojka zahraje o třetí kariérní grandslamové finále proti té současné – Aryně Sabalenkové z Běloruska.

Medveděv otočil pětisetový maraton s Eubanksem
Daniil Medveděv (3.) splnil ve čtvrtfinále Wimbledonu roli výrazného papírového favorita a postupem mezi čtyři nejlepší účastníky opět vylepšil své londýnské maximum. Na výhru proti nenasazenému Christopheru Eubanksovi (43.) se ovšem Rus dost nadřel. S devět zápasů neporaženým Američanem musel otáčet stav 1:2 na sety a triumf nakonec slavil až po třech hodinách a výsledku 6:4, 1:6, 4:6, 7:6(4) a 6:1. O finále si zahraje se světovou jedničkou Carlosem Alcarazem ze Španělska.

Alcaraz s Runem neztratil set
Souboj dvou dvacetiletých tenistů ovládl na Wimbledonu Carlos Alcaraz (1.). První hráč žebříčku ATP zdolal bez ztráty setu 7:6(3), 6:4 a 6:4 Holgera Runeho (6.) z Dánska, a zkompletoval tak v All England Clubu obsazení mužského semifinále. Španěl v něm vyzve světovou trojku Daniila Medveděva z Ruska, proti němuž si zahraje o druhé grandslamové finále v kariéře.

Vybrané zápasy 10. hracího dne Wimbledonu

Čtvrtfinále mužské dvouhry
Daniil Medveděv (3.) – Christopher Eubanks (USA, 43.) 6:4, 1:6, 4:6, 7:6(4), 6:1
Carlos Alcaraz (ESP, 1.) – Holger Rune (DEN, 6.) 7:6(3), 6:4, 6:4

Čtvrtfinále ženské dvouhry
Madison Keysová (USA, 18.) – Aryna Sabalenková (2.) 2:6, 4:6
Uns Džábirová (TUN, 6.) – Jelena Rybakinová (KAZ, 3.) 6:7(5), 6:4, 6:1

Čtvrtfinále mužské čtyřhry
Koolhof (NED), N. Skupski (GBR) – Behar (URU), PAVLÁSEK 4:6, 6:2, 6:3

Čtvrtfinále ženské čtyřhry
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Siegemundová (GER), Zvonarevová 7:6(2), 7:5

Osmifinále dvouhry juniorek
NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (348.) – Mingge Xuová (GBR, -) 6:3, 6:2

2. kolo čtyřhry juniorů
Barbier Gazeu (FRA), Radjenovič (SRB) – FILIP, Vulpitta (ITA) 4:6, 4:6
BRUNCLÍK, Woestendick (USA) – Djurič (SRB), Gea (FRA) 3:6, 2:6

2. kolo čtyřhry juniorek
Klugmanová, Lacyová (obě GBR) – BARTŮŇKOVÁ, Vargová (SVK) 7:6(1), 6:3
Evansová, Hamiltonová (obě USA) – Sonobeová (JPN), VALENTOVÁ 6:2, 4:6, 10:7
KOVAČKOVÁ, SAMSONOVÁ – Stoiberová, Xuová (obě GBR) 6:2, 4:6, 10:5

1. kolo čtyřhry juniorek
Pawlikowská (POL), Taylorová (AUS) – D. Suvirdjonkovová (SRB), VALDMANNOVÁ 4:6, 6:3, 10:5
KOVAČKOVÁ, SAMSONOVÁ – El Allamiová, El Aouniová (obě MAR) 6:4, 6:4

Kompletní program a výsledky naleznete zde.