Ostra Group Open: Rozhodlo se o finalistech singlu i šampionech deblu

- Jan Vojkůvka

Ostravský challenger Ostra Group Open by Purposia pokračoval už bez domácích tenistů. V sobotu se odehrály semifinálové zápasy ve dvouhře a také se rozhodlo o vítězích ve čtyřhře. Titul získali Portugalci Jaime Faria (na snímku vlevo) s Henriquem Rochou.

Ostravský challenger poznal v sobotu své singlové finalisty. Postup do finále dvouhry vybojoval v dopoledním programu Němec Henri Squire, který porazil Kazachstánce Timofeje Skatova 6:3, 6:4.

Skatovovi se sice ve druhém setu povedlo dvakrát úspěšně stáhnout ztrátu brejku, ale ani jednou se v utkání neprokousal do vedení, což bylo rozhodující. Squire se celkem čtyřikrát prosadil na returnu a zahraje si své druhé finále v sezoně. Před měsícem zvítězil na domácím challengeru v Hamburku.

Soupeřem třiadvacetiletého Němce bude v neděli Bosňan Damir Džumhur. První nasazený se nakonec vůbec nemusel postavit na kurt, jelikož Francouz Manuel Guinard před semifinálovým kláním z turnaje odstoupil.

Deblový titul slaví Portugalci
V sobotu se rozhodlo také o vítězích turnaje ve čtyřhře. Šampiony ostravského challengeru se stali Portugalci Jaime Faria a Henrique Rocha. Ti za pouhých 66 minut porazili Němce Jakoba Schnaittera a Marka Wallnera 7:5, 6:3.

Ostra Group Open by Purposia, Ostrava (muži, CZE, 74 825 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Timofej Skatov (KAZ, 271.) – Henri Squire (GER, 235.) 3:6, 4:6
Damir Džumhur (BIH, 145.) – Manuel Guinard (FRA, 231.) bez boje

Finále čtyřhry
Faria, Rocha (oba POR) – Schnaitter, Wallner (oba GER) 7:5, 6:3