Vítězný návrat po zranění! Lehečka v Madridu postoupil bez ztráty servisu

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka vstoupil do antukové tisícovky v Madridu zápasem druhého kola a připsal si vítězný návrat po zranění. Nasazený Čech v sobotu porazil za hodinu a půl 7:5 a 6:4 bez ztráty podání Hamada Medjedoviče ze Srbska.

Lehečka naposledy hrál na turnajích Masters ve Spojených státech, kde v Indian Wells prošel do čtvrtfinále a v Miami skončil ve druhém kole. Právě po akci v Miami oznámil, že kvůli bolestem zad bude muset trochu upravit svůj turnajový kalendář a zmešká začátek antukové části sezony.

Český tenista nakonec vynechal jen Masters v Monte Carlu a pak turnaj ve španělské Barceloně. Na Mutua Madrid Open se však už vypravil a jeho výkon naznačil, že problémy se zády se mu povedlo vyřešit. Znovu se totiž mohl opírat o jednu ze svých silných zbraní, což je servis.

V utkání s Medjedovičem se na první brejkboly čekalo do desátého gemu. Za stavu 4:5 z pohledu Lehečky šlo zároveň o setboly jeho soupeře, tenista z Kněžmostu je ale odvrátil. V dalším gemu naopak Lehečka prorazil servis srbského mladíka a úvodní dějství vzápětí dopodával.

O výsledku druhého setu rozhodl rychlý brejk hned z úvodního gemu. Medjedovič se na returnu trápil, uhrál ve druhé sadě jen pět fiftýnů na příjmu a postup českého tenisty nikterak ohrozit nedokázal.

Ve třetím kole narazí dvaadvacetiletý Lehečka na Brazilce Thiaga Monteira, jenž šokoval výhrou nad Řekem Tsitsipasem.