První grandslamové semifinále! Bouzková se těší na novou zkušenost a vyhlíží derby

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Semifinále čtyřhry žen ve Wimbledonu nabídne částečně české derby. Barboru Strýcovou s Tchajwankou Su-wej Sie totiž vyzvou Marie Bouzková se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou, které shodně vylepšily své grandslamové maximum. Čtyřiadvacetiletá Bouzková prošla přes čtvrtfinále na svůj pátý pokus, z toho čtvrtý v deblu.

„Je to pro mě obří skok dopředu a super pocit. Byl to těžký a vybojovaný zápas. Hrály jsme dobře zezadu, ale i na síti jsme podaly super výkon. V obou setech jsme prohrávaly o brejk, ale zvládly jsme koncovky. Na to jsme moc hrdé,“ hodnotila Bouzková po výhře 7:6(2) a 7:5 nad párem Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová.

Česká tenistka tak pokračuje v parádní jízdě na letošním Wimbledonu, kde si připsala také osmifinálovou účast ve dvouhře.

„Těší mě, že jsem v deblu navázala na singl. Semifinále na grandslamu pro mě bude nová zkušenost,“ radovala se Bouzková.

Spolu s ní postoupila do deblového semifinále také Barbora Strýcová po boku Su-wej Sie. A mezi nejlepší čtyřkou singlistek je Markéta Vondroušová. Pro Češky se tedy opět jedná o mimořádně vydařený grandslam.

„Je to super. Na tak malou zemi je krásné, že máme tolik úspěchů. Jsme taková motivace mezi sebou. Vidíme se tady, postupujeme pořád dál a tlačíme se nahoru. Všem nám to jen pomáhá,“ vysvětlila Bouzková.

V deblovém pavouku se situace vyvinula tak, že Bouzková se Sorribesovou Tormovou narazí v semifinále právě na Strýcovou se Sie. Jejich soupeřky drží v All England Clubu 10zápasovou vítěznou šňůru, kterou načaly v roce 2019. A po čtyřech letech jsou zpět a zápolí na svém posledním společném Wimbledonu.

„Bára i Su-wej jsou velmi zkušené deblistky. Hodně přebíhají na síti a dělají vše dobře. Bude to zápas o pár míčích a budeme muset využít šance, ke kterým se zkusíme dopracovat. Doufám, že to bude super utkání,“ přeje si před páteční výzvou Bouzková.