Siniaková zvládla dohrávku proti nasazené dvojce! Pak uspěla i v semifinále

- Jan Vojkůvka

Kateřině Siniakové se povedlo uspět v páteční dohrávce čtvrtfinálového zápasu proti druhé nasazené Ljudmile Samsonovové a postoupila v Bad Homburgu do druhého semifinále v této sezoně! Česká tenistka si utkání, které bylo ve čtvrtek přerušeno za stavu 1:1 na sety, podmanila 7:5, 4:6 a 6:2. Ještě během pátečního programu si Siniaková poradila i s Američankou Emmou Navarrovou a prošla do finále.

Siniaková se dostává před Wimbledonem do formy. Češka, která si letos už jedno semifinále zahrála (v únoru na mexickém turnaji v Méridě), na německé trávě pookřála a po šňůře čtyř porážek naopak vyhrála už třetí zápas v řadě. Ve čtvrtfinále navíc vybojovala velmi cenný skalp světové patnáctky.

Duel mezi oběma tenistkami byl rozehrán už ve čtvrtek a česká tenistka neměla zrovna ideální vstup do utkání. Siniaková totiž prohrávala v první sadě už 2:5 s mankem dvou brejků, průběh ale dokázala pěti gemy v řadě otočit. Ve druhém dějství stačil favorizované Samsonovové k úspěchu jediný brejk z páté hry.

V tu chvíli bylo čtvrteční utkání přerušeno kvůli tmě. Třetí set se tak musel odehrát až v pátek a Siniaková jej zvládla bravurně. Proti ruské favoritce potvrdila kvalitní formu z předchozích dnů.

Sedmadvacetiletá Siniaková do dohrávky vstoupila rychlým brejkem a vedením 3:0. Samsonovová sice vzápětí ztracený servis získala zpátky, ale nedokázala to povrdit při vlastním podání. Siniaková v šestém gemu opět získala výhodu brejku na své konto a v osmé hře na returnu duel zakončila, když Rusce prorazila podání po čtyřech shodách.

Česká tenistka si ještě během pátečního programu zahrála o postup do finále proti Američance Emmě Navarrové. Utkání vyhrála hladce dvakrát 6:2.