Jen čtyři ztracené gemy! Siniaková vybojovala postup do prvního finále od loňského září

- Jan Vojkůvka

Německý travnatý turnaj v Bad Homburgu zastihl Kateřinu Siniakovou ve fantastické formě! Česká tenistka v pátek napřed zvládla dohrávku proti světové patnáctce Ljudmile Samsonovové, díky čemuž postoupila do semifinále, načež zvládla i podvečerní souboj s Američankou Emmou Navarrovou! Po hladké výhře 6:2, 6:2 vybojovala postup do prvního finále od září loňského roku, kdy triumfovala v Portoroži.

Travnatý turnaj v Bad Homburgu Kateřině Siniakové evidentně hodně sedí. Na této generálce před Wimbledonem postoupila do finále už v roce 2021 a letos se jí povedlo tento úspěch zopakovat!

Během pátečního programu ji ale nečekalo vůbec nic snadného. Napřed totiž musela dohrát třetí set čtvrtfinálového duelu se světovou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou. Proti favoritce ale předvedla parádní výkon, dosáhla hned na tři brejky a po vítězství 6:2 v rozhodující sadě se mohla začít těšit na druhé letošní semifinále proti Emmě Navarrové.

Do tohoto střetnutí šla naopak v roli mírné favoritky česká tenistka. Důvodem bylo zejména to, že toho na trávě během kariéry odehrála o poznání víc a v její prospěch tak hrály zkušenosti. A tak trochu se věřilo, že i její forma bude pro americkou soupeřku, která se do semifinále dostala díky skreči Španělky Masarové, nepřekonatelnou překážkou.

Na kurtu se to pak dokonale potvrdilo. Siniaková neprohrála ani jednou podání a za pouhých 67 minut si dokráčela pro vítězství dvakrát 6:2!

První set rozhodly brejky ze třetího a sedmého gemu, po kterých česká hráčka v osmém gemu dopodávala. Druhý set pak měl identický průběh. Siniaková znovu prorazila servis Američanky ve třetím a následně i v sedmém gemu. V osmé hře pak sice čelila jedinému brejkbolu Navarrové, ale komplikace nepřipustila a utkání zakončila.

Vítězka tří titulů na okruhu WTA, přičemž ten poslední vybojovala loni v září ve slovinské Portoroži, si o další trofej do sbírky zahraje v sobotu s nenasazenou Italkou Lucií Bronzettiovou. Ta se do finále dostala na úkor světové jedničky Igy Šwiatekové, která před semifinálovým utkáním z turnaje odstoupila.

Už postupem do finále si Siniaková zajistila posun na 39. místo světového žebříčku. Pokud by uspěla i ve finálovém utkání, pak by jí v novém vydání rankingu WTA patřilo 32. místo.