Muchová má v Moskvě těžký los. Siniaková zkusí navázat na pět let starý úspěch

- Marek Bartošík

Ženský tenisová sezóna je o dva týdny kratší než ta mužská, a tak se poslední standardní turnaje před WTA Elity Trophy a Turnajem mistryň odehrají už příští týden. Na podnicích v Moskvě i Lucemburku se v hlavní soutěži objeví minimálně dvě české tenistky.

Nejméně čtyři české tenistky se příští týden představí v hlavních soutěžích WTA turnajů v Moskvě (Karolína Muchová, Kateřina Siniaková), respektive v Lucemburku (Kristýna Plíšková, Denisa Allertová). Ani jedna z Češek nepatří mezi nasazené.

Třiadvacetiletá Muchová (37.) se musí na ruském klání kategorie WTA Premier poprat s těžkým losem, když ji už v prvním kole čeká domácí hvězda Světlana Kuzněcovová (55.). Zkušená Ruska vyhrála Kremlin Cup v letech 2015 a 2016. Pokud Muchová ostrý vstupní test proti dvojnásobné grandslamové vítězce zvládne, narazí v osmifinále na turnajovou čtyřku Donnu Vekičovou (21.).

Siniaková (58.) se v Moskvě počtvrté v kariéře utká s Polonou Hercogovou (48.). Z dosavadních tří vzájemných duelů vyhrála česká tenistka jeden. V případném osmifinále na Siniakovou čeká nasazená trojka Belinda Bencicová (10.). Česká tenistka na tomto turnaji postoupila v roce 2014 jako kvalifikantka až do semifinále.

Na menším podniku základní kategorie WTA International v Lucemburku mají obě Češky slušný los. Soupeřkou Kristýny Plíškové (71.) bude Aliona Bolsovová, jíž patří 103. místo ve světovém pořadí. O důležité body do žebříčku se popere Denisa Allertová, která se aktuálně nachází až na 251. místě. V klání proti domácí divoké kartě Mandy Minellaové (168.) bude ve hře 30 bodů.

Počet českých tenistek v hlavních soutěžích WTA turnajů pro příští týden se může ještě rozšířit, jelikož v tříkolových kvalifikacích figurují Renata Voráčová (Lucemburk) a Tereza Martincová (Moskva).

V ruském hlavním městě měla startovat Petra Kvitová, z turnaje se ale odhlásila a dala přednost přípravě na Turnaj mistryň, který se uskuteční od 28. října v čínském Šen-čenu.

Kompletní los turnaje v Moskvě najdete zde.
Kompletní los turnaje v Lucemburku najdete zde.